Hinova BV

Het VentilationJet Systeem

VentilationJet Systeem

Bedrijfsnaam Hinova BV
KvK Nummer 59082615
Website www.hinova.nl
Beschrijving onderneming Zusteronderneming van Hint Installatietechniek BV. Hinova ontwikkelt en produceert apparatuur voor de glastuinbouw.
Naam innovatie Het VentilationJet Systeem
Beschrijving innovatie De VentilationJet is ontwikkeld voor "Het Nieuwe Telen" en zorgt voor een gezond klimaat in een tuinbouwkas. Het VentilationJet Systeem brengt met ventilatoren droge buitenlucht de kas in en een verticaal ventilatiesysteem mengt deze droge lucht met de kaslucht. Met het verticale ventilatiesysteem zorgen we voor een optimale menging van buitenlucht en de kaslucht en voor luchtbeweging in en door het gewas. Hiermee wordt de verdamping van de plant in stand gehouden en wordt tegelijkertijd ook de luchtvochtigheid op de optimale waarde gehouden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In de traditionele teelt wordt om de verdamping te stimuleren warmte ingebracht door middel van een verwarmingssysteem. Dat is kostbare energie die met deze innovatie niet meer nodig is. Ook kunnen de energieschermen de gehele nacht gesloten blijven en hoeven ze niet geopend te worden als het te vochtig wordt. Dat kost energie en ontregelt het klimaat in de teeltruimte. Ook kan de lichtuitstoot van de belichtingsinstallatie volledig tot nul gereduceerd worden. Met een gelijkmatig klimaat in de kas als bonus.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het VentilationJet Systeem wordt sinds een paar jaar geleverd, veelal als proef in een deel van het bedrijf. Een aantal tuinbouwbedrijven heeft na de testperiode de proef opgeschaald naar het volledige bedrijf. In januari 2016 is bij Greenco de nieuw gebouwde kas van 10.000 m2 het VentilationJet Systeem in gebruik genomen. Sinds enkele maanden worden daar hun Tommies geteeld. Het VentilationJet Systeem is gepatenteerd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO