Hemel-Bed

Hemel-Bed

Opstelling van uitvaartkist Hemel-Bed

Bedrijfsnaam Hemel-Bed
KvK Nummer 31031020
Website www.hemel-bed.nl
Beschrijving onderneming Hemel-Bed is een sociale onderneming; wij leveren ecologische uitvaartkisten, die waar mogelijk, worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De te realiseren winst is bestemd voor hulpprojecten aan kwetsbare ouderen in binnen- en buitenland (zoals 'Max maakt mogelijk'). Het delen van winst is een essentieel onderdeel van onze missie (All Benefit Circle). Het product is 100% ecologisch en fairtrade. Wij promoten een groene uitvaart en transparantie in de uitvaartbranche. Zelf hebben wij deelgenomen aan de Transparantiebenchmark van het Ministerie van EZ in 2013 en Hemel-Bed eindigde op plaats 117 van de 200 meest transparante bedrijven in Nederland. Hemel-Bed wil HEEL groot worden, want er is veel geld nodig voor noodzakelijke hulp aan kwetsbare ouderen. De winst moet komen van hoge verkoopaantallen (voor een billijke prijs!). 30 studenten van de Advanced Business Creation doen marktonderzoek en maken marketingplannen voor Hemel-Bed, MET behoud van de kernwaarden van het bedrijf. De marketingplannen gaan dit jaar hun vruchten afwerpen.
Naam innovatie Hemel-Bed
Beschrijving innovatie Het Hemel-Bed is een bijzondere uitvaartkist; het is een eerbetoon aan het leven, het lichaam en de ziel. Met de hand gemaakt, fairtrade, ecologisch en met respect voor mens en natuur. Het ontwerp is vastgelegd in Europees Modeldepot, vanwege de nieuwe vorm van de kist en van de ergonomische handgrepen.
Website innovatie http://hemel-bed.nl/hemel-bed-informatie/
Noodzaak en belang van deze innovatie Noodzaak en belang van deze innovatie: De noodzaak bestond eruit dat ik mijn moeder beloofd had om haar uitvaartkist te ontwerpen. Zo begon het. Het werd een eerbetoon; een Hemel-Bed. Daarna bleek het belang ervan; de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp. De traditionele houten of spaanplaten kist is niet erg vriendelijk om naar te kijken en de rechthoekige vorm schept eerder afstand dan nabijheid. Een vriendelijk uitziende uitvaartkist helpt om de dood toegankelijker te maken en angst te laten afnemen. Het Hemel-Bed heeft een afgeronde vorm en heeft een zachte, 'aaibare' uitstraling. Het is bedoeld als eerbetoon aan een overleden persoon. Schoonheid troost. Wij krijgen vaak reacties van de familie na een uitvaart; over hoe de schoonheid van het Hemel-Bed hen getroost heeft (http://hemel-bed.nl/reacties/). Dat geeft veel voldoening.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is nieuw en origineel: de vorm is afgerond aan hoofd- en voeteneinde en is opgebouwd uit 28 delen hout die met houtverbindingen zijn bevestigd. Er zijn nergens metalen onderdelen. De leren handgrepen (plantaardig gelooid) zijn ergonomisch gevormd en demontabel (voor het geval mensen hem willen beschilderen). Binnenin de uitvaartkist ligt, -net als in een bed-, een matrasje, kussen en dekbed van biologische fairtrade katoen, gevuld met zachte kapok. Het deksel is voorzien van houten pinnen, zodat hij niet van de kist kan schuiven. De sluiting van het deksel gebeurt met een katoenen lint voor een strik of keperband voor een knoop of stropdas (dus niet met metalen sluitschroeven). Het lint gaat onder de kist door en via de handgrepen naar het deksel toe, om daar tot een strik te worden gevormd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO