Hamwells Europe BV

e-Shower

e-shower

Bedrijfsnaam Hamwells Europe BV
KvK Nummer 63911973
Website www.hamwells.com/nl
Beschrijving onderneming Hamwells is opgericht door ervaren ondernemers met een enthousiast jong team. CEO Rob Chömpff was jarenlang consultant voor bedrijven als Siemens, ABB en Philips. CTO Eric van Duin had een ingenieursbedrijf dat hoog complexe producten van schets naar productie bracht voor farmaceuten, energiebedrijven en de consumentenelektronica. CMO Wouter Chömpff maakte via zijn eigen studio websites, video’s en applicaties voor bedrijven als PWC, ING en Rexel. Ons team bestaat uit ingenieurs en productontwerpers van voornamelijk TU Delft die een breed scala aan specialiteiten meebrengen uit de mechatronische, elektronische en software engineering. Samen hebben we een gigantische uitdaging opgepakt: het 30 jaar oude idee van de circulatiedouche commercialiseren. Na 2 jaar R
Naam innovatie e-Shower
Beschrijving innovatie Hamwells heeft ‘s werelds eerste e-Shower geïntroduceerd. Hij biedt een oplossing voor onze dagelijkse paradox: we willen genieten van een lange, warme douche maar tevens zuinig zijn met warm water. De e-Shower biedt daarom een keuze tussen Refresh Cycles en een klassieke douche. De klassieke douche gebruikt een spaarkop en werkt net als een gewone douche: al het water spoelt direct weg. Refresh Cycles filteren, zuiveren en gebruiken de waterdruppels ongeveer 7 keer. Zo kan je genieten van een spectaculaire douche terwijl je tot 80% op energie en tot 90% op water bespaart. Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en loopt hij volledig leeg. Ook spoelt hij de filters waardoor deze nooit vervangen hoeven te worden. Elke volgende gebruiker heeft weer een kristalheldere ervaring. De e-Shower is via Wi-FI verbonden en uitgerust met een 7 inch touch scherm wat brede mogelijkheden opent om applicaties voor huishoudens, hotels en sportscholen te realiseren. Hij logt alle data en geeft inzicht in douchegedrag van familieleden en klanten. De besparingen worden via ‘gamification’ aangemoedigd. Je kan mobiele apparaten koppelen aan de e-Shower om muziek te streamen, je besparingen te checken of je douche aan te zetten. De e-Shower is door onze partner Remeha ge-audit – een wereldleider in slimme klimaat en warm water oplossingen. We laten de e-Shower certificeren op basis van de Kiwa Veiligheidseisen in BRL-K14011. CE certificatie geschiedt conform 60335-2-60. De douche geeft een EPC verlaging tot 0,089 volgens de NEN 7120. We hebben 6 aangevraagde patenten lopen.
Website innovatie www.hamwells.com/nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Omdat een traditionele douche al het warme water verspilt, veroorzaakt het drie problemen waar onze klanten mee worstelen. De eerste is duidelijk: hoge gebruikskosten i.v.m. energie, water en afvalwater. De tweede is de toenemende waterschaarste als gevolg van klimaatverandering. De derde is minder evident maar het meest kritiek: de noodzaak voor dure warm water infrastructuur die in de piekvraag van traditionele douches kan voorzien. Klassieke oplossingen werken niet. Spaardouches dwingen gebruikers om het comfortverlies te compenseren met langere douches. WTW systemen zijn marginaal efficiënt en verspillen nog steeds al het water. Omdat de Hamwells e-Shower een druppel 7 keer gebruikt verminderen we de gebruikskosten drastisch zonder dat we op comfort inboeten. Dit lost alle problemen op: gebruikskosten krimpen naar bijna nul, schaars water wordt geconserveerd en de infrastructuur kan veel kleiner omdat het geen piekvermogen meer hoeft te leveren. Zo kan de klant uit met 80%(!) kleinere boilers, minder zonnepanelen en andere apparatuur die warm water moesten leveren voor de traditionele douche. Zo wordt duurzaam bouwen met de e-Shower een stuk eenvoudiger en goedkoper.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Al 30 jaar wordt een douche met circulatiemodus geprobeerd. Commercieel succes bleef uit omdat de systemen analoog, niet hygiënisch en daarom niet te gecertificeerd waren. De Hamwells e-Shower is: • Een volledig elektronisch systeem dat voor, na en tussen sessies zichzelf reinigt. • Verbind via mobiele apparaten en kan communiceren met andere apparaten in het gebouw. • Wereldwijd de enige die de circulatiedouche (e-Shower) laat certificeren op basis van de Kiwa Veiligheidseisen in BRL-K14011. Zonder deze certificatie mag je een product NIET op het waternet aansluiten.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO