HACCP tool BV

HACCP tool: de motor van uw kwaliteit

Weergave HACCP tool op mobiel

Bedrijfsnaam HACCP tool BV
KvK Nummer 65713982
Website haccptool.nl
Beschrijving onderneming Leverancier van webdiensten aan de voedsel verwerkende industrie
Naam innovatie HACCP tool: de motor van uw kwaliteit
Beschrijving innovatie Alle bedrijven die vers voedsel verwerken moeten voldoen aan Europese HACCP regels. Dit is een richtlijn voor kwaliteitsborging gebaseerd op Plan-Do-Check-Act. Om te bewijzen dat ze hieraan voldoen moet er veel geregistreerd worden. 99% van de betrokken bedrijven houdt deze registraties op papier bij, wat overzicht, inzicht en snelle bijsturing bijna onmogelijk maakt. HACCP tool maakt het mogelijk deze registraties online te doen, en in de cloud op te slaan.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het belangrijkste voordeel is dat de ondernemer een realtime overzicht heeft van de status van de kwaliteit in zijn onderneming, waardoor hij sneller een beter inzicht krijgt en sneller actie kan ondernemen als dat nodig is. Dit verkort de Plan-Do-Check-Act cyclus enorm. Een additioneel voordeel is dat online beheer van registraties ook overzicht over verschillende lokaties mogelijk maakt. Waar registratie op papier op één lokatie blijft (bijvoorbeeld een supermarkt), maakt online beschikbaarheid van registraties ook online vergelijking tussen lokaties mogelijk, en kan er over lokaties heen geanalyseerd en bijgestuurd worden. Een derde voordeel is dat online beheer van registraties enorm bespaart op het gebruik van papier. Dit bevordert de duurzaamheid van de sector.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De markt ervaart HACCP tool als uniek. Er zijn wel tools waarmee simpele formulieren gemaakt kunnen worden. Deze tools zijn met name gericht op het kleinbedrijf. HACCP tool is stappen verder en gericht op andere segmenten, waar geen vergelijkbare oplossingen voor zijn. Formulieren kunnen naar eigen behoefte aangepast worden, HACCP tool geeft op allerlei situaties alerts, het bevat een overzicht met taken en hun status, en het geeft overzicht en inzicht over lokaties heen. HACCP tool slaat aan bij organisaties met meer dan 50 lokaties waar voedselveiligheid zeer relevant is, maar waarbij de borging ervan éénmaal per jaar gebeurt door de auditor. Met HACCP tool krijgt de kwaliteitsmanager een tool in handen waarmee hij realtime de status van de kwaliteitsborging van al zijn lokaties kan volgen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO