GoOV BV

GoOV App

Beeldscherm van app op mobiel

Bedrijfsnaam GoOV BV
KvK Nummer 61283592
Website www.go-ov.nl/
Beschrijving onderneming GoOV BV is een sociale onderneming die reizigers bij zorginstellingen en gemeenten en individuele reizigers ondersteunt bij het gebruik van de GoOV App in hun dagelijkse leven. GoOV is daarmee een sociale onderneming die met haar dienstverlening past in de participatiemaatschappij.
Naam innovatie GoOV App
Beschrijving innovatie GoOV is een app op een smartphone die mensen ondersteunt die moeite hebben met zelfstandig reizen en afhankelijk zijn van een dure taxi. GoOV helpt hen zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het OV op basis van in het Portaal voorbereide reisbestemmingen. GoOV is simpel en intuïtief te gebruiken en begeleidt de reiziger van deur tot deur op de looproute naar de halte. Op basis van altijd actuele OV-informatie geeft GoOV aan hoe laat de bus of trein komt en bij welke halte er moet worden uitgestapt. Indien nodig kan met een noodknop de Hulplijn worden ingeschakeld. Het portaal is een beschermde internetomgeving waarin de ouder/begeleider bestemmingen, reisvoorkeuren en contacten kan voorbereiden en beheren. Ook kan de actuele locatie van de reiziger en de voortgang van de reis worden bekeken. De hulplijn ondersteunt reizigers als zij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld als een reiziger vastloopt, niet weet wat hij moet doen, of in paniek raakt. Eventueel kan de hulplijn een taxi inzetten om de reiziger op zijn plaats van bestemming te brengen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In Nederland zijn heel veel mensen afhankelijk van taxivervoer: meer dan 150.000 mensen met een cognitieve beperking, 79.000 leerlingen in het leerlingenvervoer, en >50.000 mensen die werken bij een sociale werkvoorziening. Daarnaast zijn er 320.000 mensen met een visusbeperking (minder dan 20%) en meer dan 50.000 mensen met dementie. Dit gaat om mensen van alle leeftijden die nooit weten hoe laat het busje precies komt; mensen die niet de vrijheid hebben om spontaan met vrienden af te spreken, of bijvoorbeeld zelf naar opa en oma te gaan. Zij worden geleefd door het ritme van de taxi. Dit traditioneel vervoer op maat is niet alleen erg inflexibel. Het is ook erg duur. De gemiddelde kosten per reiziger zijn bijna 3000 euro per jaar. GoOV halveert de kosten tot minder dan 1500 euro.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Waar traditionele vervoers applicaties een reisplanners zijn, is de GoOV App een reisbegeleider. GoOV geeft onderweg reisadviezen, halte-informatie en gesproken en/of schriftelijke instructies, zoals; “je bent er bijna”, “druk op de stop-knop” of “je moet nu uitstappen”. Gecombineerd met het Portaal, en de Hulplijn is dit een alles in een oplossing voor mensen die de overstap willen maken van het persoonlijk vervoer naar het openbaar vervoer.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO