Fashion Theater BV

Linkkens footwear customizer

Bedrijfsnaam Fashion Theater BV
KvK Nummer 60096144
Website www.linkkens.com
Beschrijving onderneming Onder de naam Linkkens heeft Fashion Theater een e-commerce concept ontwikkeld voor luxe handgemaakte sneakers. Online, mobile en instore met een levensechte visuele productervaring. Klanten kunnen de sneakers visueel samen stellen uit een pallet van 60 kleuren en verschillende materialen. Met het customizer platform dat Linkkens heeft ontwikkeld, kan de consument een geweldige online shopping expierence ervaren die zelf in de winkel niet te evenaren is. De sneakers worden handgemaakt in Italie, direct van design/productie naar de consument. Met linkkens kan de gehele verkoop en marketing cyclus op een andere manier benaderd te worden. Van de beschikbare sneakers zijn er van alle maten 'pasmodellen' beschikbaar en van verschillende artikelen ' predesigns' in door ons samen gestelde kleuren en materiaal combinaties. Omdat er in principe geen voorraad hoeft te worden gefinancierd, word er lean en just in time geproduceerd. Tevens is het mogelijk voor de consument om de door haar/hem gecreëerde schoenen te voorzien van een eigen logo of initialen.
Naam innovatie Linkkens footwear customizer
Beschrijving innovatie Met linkkens creëert men een geweldige online shopping ervaring die in een winkel niet te evenaren is. Klanten kunnen instore de beschikbare modellen passen, en dan online haar/zijn favoriete kleur en materiaal combinatie samenstellen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De bestaande retail structuren in de fashion business zijn conservatief en inefficient. Uiteindelijk betaald de consument daarvoor in de vorm van hoge prijzen, beperkt aanbod en lage kwaliteit. En met het idee om een beter product te maken, voor een faire prijs hebben wij Linkkens gecreëerd. Omdat het business model verticaal is gedacht, just in time en lean kan worden geproduceerd en alle mogelijkheden die er zijn te benutten. Kunnen wij een top sneaker maken, met gebruik van alleen de beste en mooiste materialen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door onze benadering van het gehele concept, online-instore-franchise, customizer, tailor made, verticaal verdien model is het een nieuwe en frisse benadering in de fashion business.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO