Dynamic Marine Systems BV

MagnusMaster

MagnusMaster

Bedrijfsnaam Dynamic Marine Systems BV
KvK Nummer 56665857
Website www.dmsholland.com
Beschrijving onderneming Dynamic Marine Systems B.V. (handelsnaam DMS Holland) is de specialist op het gebied van roldemping aan boord van schepen. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, verkoop, installatie, service en onderhoud van stabilisatiesystemen, wereldwijd. De marktpotentie voor deze producten is enorm, niet alleen jachtbouw, maar ook beroepsvaart en defensie. Nederland loopt van oudsher voorop in de scheepsvaart, en DMS Holland wil dan vooral ook dat de Nederlandse scheepsvaart als eerste kennis neemt en profiteert van hun innovatieve producten. DMS Holland wil over 5 jaar wereldwijd een alom gerespecteerde producent van stabilisatiesystemen zijn. DMS Holland heeft, naast de ambitie om de grootste te worden in omzet, aantallen systemen, aantal werknemers etc., 3 “stabiele ‘drijf’-veren”: 1. Innovatie: De producten zullen innovatief en baanbrekend zijn en blijven. Voor innovatie zijn langdurende en op wederzijds vertrouwen gebaseerde relaties nodig, met zowel klanten, toeleveranciers als partners. Het gaat daarbij om kennis, drive open-minded aanpak en eerlijkheid. 2. Mensen: De onderneming bestaat niet zonder goede medewerkers, maar het gaat verder. Goede medewerkers hebben ook privé een goed fundament nodig. De onderneming wil daarin continue meedenken en ondersteunen en zo waar mogelijk liefst langdurende relaties opbouwen en behouden. De onderneming zal een boeiende en uitdagende werkomgeving zijn waar mensen zich thuis voelen en graag voor inzetten. De onderneming zal mogelijkheden bieden voor persoonlijke en zakelijke verdieping en uitbreiding. 3. Milieu: De stabilisatoren zullen een aantoonbare en substantiële bijdrage leveren aan het terugdringen van het huidige energieverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen in het milieu. Dit moet worden bereikt door een combinatie van verlaging van de weerstand door het water én verhoging van de stabiliserende krachten.
Naam innovatie MagnusMaster
Beschrijving innovatie DMS Holland heeft in drie jaar tijd na het slingerdempingsysteem AntiRoll een tweede slingerdemping systeem ontwikkeld voor jachten tot 30 meter. De MagnusMaster. De MagnusMaster is een volledig elektrisch, niet hydraulisch, aangedreven slingerdemping systeem op basis van het Magnus effect. In plaats van traditionele vinnen wordt er gebruik gemaakt van snel roterende cilinders, die afhankelijk van de draairichting, een op- of neerwaartse kracht genereren. Het grote voordeel van rotors t.o.v. de conventionele systemen met vinnen is de hoge slingerdemping bij lagere snelheden. De rotors van de MagnusMaster zijn inklapbaar, waardoor de kans op beschadiging nihil wordt. Ingeklapt blijven de rotors grotendeels binnen de turbulente grenslaag van het schip waardoor de weerstand verwaarloosbaar is hetgeen weer een positief effect heeft op het brandstofverbruik. Het systeem kan eenvoudig in ieder ouder/bestaand schip worden ingebouwd. Het DMS-Stabilisatiesystemen MagnusMaster is een natuurlijk producten. Maar tegelijkertijd voorziet DMS eigenlijk in gezondheids- en veiligheidsdiensten. Het deinen en rollen van een schip veroorzaakt zeeziekte. En dat moet niet onderschat worden. Zeeziekte is afgrijselijk. Er zijn gevallen bekend van mensen die spontaan overboord sprongen vanwege hun zeeziekte. Een stabiele boot voorkomt zeeziekte. En verhoogt daarmee op 2 manieren de veiligheid aan boord. Niet langer is er sprake van “UFO’s"; Unexpected Flying Objects aan boord. Mensen die getroffen worden door zeeziekte kunnen namelijk volstrekt niet meer functioneren en bijgevolg ook hun boot niet meer veilig besturen. Bovendien: als een schip niet meer slingert kan het in een rechtere lijn haar koers varen hetgeen brandstof bespaart.
Website innovatie http://www.dmsholland.com/stabilisatoren/magnusmaster/
Noodzaak en belang van deze innovatie De veiligheid aan boord van schepen wordt vergroot en daarnaast wordt er aanzienlijk aan brandstof bespaart.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De MagnusMaster is de innovatieve technologische toepassing voor het perfect stabiliseren van schepen. Gebaseerd op een natuurkundig principe dat bekend staat als het Magnus-effect. Genoemd naar de ‘ontdekker’ : de Duitse natuurkundige Heinrich Gustav Magnus, 1852. De MagnusMaster heeft de technologische vertaalslag dermate geïnnoveerd dat schepen nu kunnen beschikken over een ongeëvenaard stabilisatiesysteem. Met name gerealiseerd door ingenieus gebruik van zelf ontwikkelde software en creatieve oplossingen voor onderhoudsgemak, uitvoering, installatie en systeemmonitoring. Hierdoor is de MagnusMaster uiterst compact en volledig CANbus. Uitgerust met een kleuren Touchscreen voor een continue functiemonitoring en een uitgebreide diagnose. Geschikt voor een snelle en eenvoudige installatie en -last but not least- geheel onderhoudsvrij . De MagnusMaster is overigens niet alleen een technisch hoogstandje. Het is vooral ook de technologische oplossing voor een groot fysiologisch probleem: zeeziekte. De eeuwenoude nachtmerrie van allen die zich op het water begeven. Een innovatieve kwaliteitsslag derhalve van DMS Holland in technologie, fysiologie, veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO