Duurzame Bloemisten Groep

Duurzame bloemen

Bloemen

Bedrijfsnaam Duurzame Bloemisten Groep
KvK Nummer 62892886
Website www.duurzamebloemisten.nl
Beschrijving onderneming Cooperatie met een landelijk netwerk van bloemisten met een gecertificeerde duurzame bedrijfsvoering. Duurzaam op het gebied van mens en milieu.
Naam innovatie Duurzame bloemen
Beschrijving innovatie Een groeiend percentage van het bloemenaanbod is afkomstig uit ontwikkelingslanden en dan met name uit Afrika. Hier is het met de arbeidsomstandigheden vaak niet goed geregeld. Bovendien worden er in de sector veel pesticiden gebruikt. Dit betekend niet dat je beter geen bloemen kan kopen maar wel dat je hierin een keuze moet maken. Actuele onderwerpen zoals bijen sterfte, vlinder sterfte en vervuiling van het oppervlakte water heeft o.a. met het gebruik van de pesticiden te maken. De Duurzame Bloemisten Groep stimuleert bloemisten hun bedrijfsvoering te verduurzamen. hierdoor neemt de vraag naar verantwoord gekweekte bloemen toe wat ten goede komt aan bovenstaande actuele problemen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Een groeiend percentage van het bloemenaanbod is afkomstig uit ontwikkelingslanden en dan met name uit Afrika. Hier is het met de arbeidsomstandigheden vaak niet goed geregeld. Bovendien worden er in de sector veel pesticiden gebruikt. Dit betekend niet dat je beter geen bloemen kan kopen maar wel dat je hierin een keuze moet maken. Actuele onderwerpen zoals bijen sterfte, vlinder sterfte en vervuiling van het oppervlakte water heeft o.a. met het gebruik van de pesticiden te maken. De Duurzame Bloemisten Groep stimuleert bloemisten hun bedrijfsvoering te verduurzamen. hierdoor neemt de vraag naar verantwoord gekweekte bloemen toe wat ten goede komt aan bovenstaande actuele problemen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat nog geen landelijk netwerk van duurzame bloemisten. Door een toename van de vraag naar verantwoorde bloemen kunnen meer bloemisten gemobiliseerd worden hun bedrijf te verduurzamen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO