Coxx Mobile Systems

X-Low XLM Low Floor Chassis

Coxx X-low

Bedrijfsnaam Coxx Mobile Systems
KvK Nummer 60580380
Website www.coxx.nl
Beschrijving onderneming Coxx Mobile Systems is gespecialiseerd in slimme distributieoplossingen in en om stedelijke gebieden, hoofdzakelijk met haar chassis voor bedrijfswagens tot 7.500 kg. Coxx lagevloer chassis en mobiliteitsoplossingen zijn een begrip in de markt vanwege de hoge kwaliteit, hoog laadvermogen, lage instap en innovatieve eigenschappen.
Naam innovatie X-Low XLM Low Floor Chassis
Beschrijving innovatie Lichtgewicht verlaagd chassis, modulair opgebouwd uit verzinkte onderdelen van hoogwaardig Domex 700 staal. De modulaire opbouw maakt maatwerk voor diverse doelgroepen mogelijk, binnen de serieproductie. Dit houdt de prijs scherp. Doordat de chassis-onderdelen op voorraad geproduceerd worden, zijn korte levertijden mogelijk. Het hoogwaardige Domex staal is meer dan 2x sterker dan conventioneel staal. Hierdoor kan lichter gebouwd worden met honderden kilo's extra draagvermogen tot gevolg, zonder sterkte te verliezen. De lage instap en laadvloer zorgen voor verhoogde ergonomie bij in- en uitstappen en bij laden en lossen. Een oprijklep aan de achterzijde heeft slechts 9 graden hellingshoek nodig, om goederen, dieren, of andere zaken het voertuig in te rollen. Dit vervangt de ongemakken, investering en het extra gewicht van een laadlift. De achterwielen en -as(sen) van het voertuig zijn individueel nastelbaar in sporing. Dit minimaliseert bandenslijtage en rolweerstand. Het chassis is universeel geschikt en aan te koppelen aan verschillende voorwiel aangedreven cabine's, zoals de Fiat Ducato, Renault Master en VW T6. Wanneer de cabine het eind van haar levensduur heeft bereikt is deze eenvoudig te vervangen door een nieuwe cabine, wat het chassis opbouw een tweede leven geeft. Het chassis is in onderdelen efficiƫnt te verschepen en elders op de wereld, door een gecertificeerd distributeur, te assembleren en vermarkten. De chassis zijn beschikbaar voor rijbewijs B (3.500 kg) en C1 (7.490 kg GVW). Alle functionaliteiten tezamen maken het X-Low XLM Low Floor chassis geliefd als basis voor o.a. marktwagens en foodtrucks, mobiele kantoren en distributievoertuigen met een hoog volume.
Website innovatie www.coxx.nl/x-low
Noodzaak en belang van deze innovatie Eisen aan voertuigen worden steeds strenger, vooral in de stad. Een lichter en lager voertuig biedt besparing en lagere uitstoot (MIA/EIA). De vraag naar meer laadvermogen binnen rijbewijs B en C1 groeit. Verstedelijking en e-commerce verschuiven de vraag naar groeiende, stedelijke gebieden, waar steeds minder ruimte is voor (grote) vrachtwagens. Duurzaamheid, multi-inzetbaar, schaalbaar in productie en externe assemblage, maatwerk binnen serie-productie, unieke materiaalkeuze in de branche: lichter, sterker, duurzaam.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Coxx bouwt al sinds 1994 lage vloer chassis en staat bekend om haar innovatieve karakter. Het X-Low XLM Low Floor chassis is een toonbeeld van 22 jaar doorontwikkeling. De specifieke noviteiten t.o.v. eerdere lage vloer chassis: - Materiaal: Domex S 700 MC - Er wordt niet gelast tijdens assemblage, enkel geklonken - Onderdelen vooraf verzinkt - Ultralight versie voor B-rijbewijs met zelfdragende opbouw - Achterwielen nastelbaar met sleutel -

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO