ConstruSteel ERP & MRP

ConstruSteel ‘CE-markering-softwarebundel’

Buttons met mogelijken software ConstruSteel

Bedrijfsnaam ConstruSteel ERP & MRP
KvK Nummer 09174413
Website www.construsteel.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelaar, producent en dienstverlener van innovatieve software voor zowel het MKB als voor grotere ondernemingen. Gespecialiseerd in het beter laten renderen van staalbouw- en constructiebedrijven.
Naam innovatie ConstruSteel ‘CE-markering-softwarebundel’
Beschrijving innovatie De speciale CE-markering-softwarebundel is een onderdeel van het ConstruSteel ERP & MRP totaalsysteem (voor álle technische en financiële processen). ConstruSteel biedt bedrijven de mogelijkheid om de CE-markering te vereenvoudigen, deze CE-markering-softwarebundel kan ook als los systeem gebruikt worden. De softwarebundel is door meerdere inspecteurs van de gerenommeerde kwaliteitsorganisatie TÜV zorgvuldig geanalyseerd en bekroond tot “TÜV Approved EN 1090 Tool”. Een greep uit de mogelijkheden van deze CE-markering-softwarebundel: - Opleidingen per medewerker + meldingen wanneer een opleiding verlopen is; - Nobo (Notified Body) zoals TÜV, Kiwa, Lloyd’s, etc.; - Materiaalcertificaten toevoegen aan materiaalregels; - Traceability van arbeid en materiaal. Door de werkwijze per bedrijf goed te analyseren, hoeft de invoering van CE-markering de processen niet te verstoren, maar kan het een hulpmiddel zijn om de kwaliteit én de efficiency te optimaliseren.
Website innovatie http://www.construsteel.com/nederlands/nieuws_/117/nen_en_1090_informatie_eenvoudig_beheren.html
Noodzaak en belang van deze innovatie De CE-markering / NEN-EN 1090 voor staalconstructies heeft sinds 1 juli 2014 grote invloed op de staalbouwbranche in Europa. Staalconstructies moeten voorzien worden van een CE-markering. De CE-markering is een Europese norm en geldt voor staalconstructies bij gebouwen, bruggen, torens, masten en silo’s met inbegrip van gordingen, bordesvloeren, beplating, gekromde liggers, raatliggers en voorgefabriceerde liggers geleverd door voorraadcentra en staalservicecentra. Het registreren van alle handelingen m.b.t. de CE-markering kan een aanslag zijn op de administratieafdeling. Gelukkig kan onze software essentiële ondersteuning bieden. Hierdoor blijft het geheel werkbaar en wordt extra administratief werk voorkomen dankzij goed gereedschap. Traceability van materiaal en arbeid kan met de ‘CE-markering-softwarebundel’ sterk worden vereenvoudigd. Officieel moeten 3.500 Nederlandse bedrijven gecertificeerd zijn. Van deze 3.500 bedrijven hebben anno maart 2016 maar liefst 3.000 bedrijven nog géén CE-certificaat. Om deze bedrijven te helpen wel te kunnen voldoen aan de NEN-EN 1090 norm en de drempel voor het behalen van het certificaat te verlagen is deze specifieke uitbreiding binnen het totaalpakket ontwikkeld.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door ontwikkelingen in de markt is het steeds belangrijker dat bedrijfssoftware naadloos aansluit bij de actuele wensen in de markt. De ’CE-markering-softwarebundel’ is een totaaloplossing voor bedrijven in álle executieklassen (1 t/m 4) en is geïntegreerd in een compleet bedrijfsbeheersysteem. Binnen de CE-bundel kan men in een lagere executieklasse beginnen en later doorgroeien naar een hogere executieklasse, zonder nieuwe software aan te schaffen. Dit geldt ook voor het totaalsysteem, door de modulaire opzet kan de software optimaal afgestemd worden op de specifieke wensen van de klant. Door gebruik te maken van het ConstruSteel totaalsysteem (voor alle technische en financiële processen) wordt informatie hergebruikt en voert men nooit twee keer dezelfde informatie in. Voor dit unieke bedrijfsbeheersysteem hebben we reeds een innovatieprijs mogen ontvangen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO