Compumatica secure networks BV

CryptoGuard familie

CryptoGuard VPN 600

Bedrijfsnaam Compumatica secure networks BV
KvK Nummer 17102055
Website www.compumatica.com
Beschrijving onderneming In 1991 toen bijna niemand bekend was met cyber security, werd Compumatica opgericht en liep voorop in de ontwikkelingen op dit gebied. Compumatica heeft een volwaardig en modern product portfolio van beveiligingsoplossingen ontwikkeld op basis van de nieuwste technieken en haar expertise op het gebied van cryptografie. Compumatica secure networks is een volledig onafhankelijke private onderneming. De klanten van Compumatica zijn overheden en bedrijven, voornamelijk uit de Top500.
Naam innovatie CryptoGuard familie
Beschrijving innovatie De CryptoGuard VPN controleert en versleutelt, waar nodig, al het IP data verkeer tussen verschillende locaties. Met het gebruik van de CryptoGuard VPN is de verbinding beveiligd, de data versleuteld en daardoor onleesbaar voor hackers en providers. De CryptoGuard VPN maakt gebruik van de meest sterke encryptie (AES 256) en is daardoor als enige Nederlandse encryptie product gecertificeerd voor ‘Departementaal Vertrouwelijk’. De CryptoGuard VPN bestaat uit een reeks familie van producten die allen hun specifieke eigenschappen hebben, waardoor ze heel divers inzetbaar zijn. De nieuwste ‘familie’ aanwinsten zijn de CompuCrypt XL, die doorvoersnelheden kan halen van 10 Gbps, en de MagiCrypt, dat individuele devices (b.v. een Smartphone) kan beveiligen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Bedrijfsnetwerken worden steeds vaker gekoppeld via het publieke internet, waarbij de communicatie tussen deze netwerken over vele knooppunten, van de infrastructuur van providers, loopt. Deze knooppunten en provider netwerken zijn vrijwel niet beveiligd en hierdoor is het voor hackers, maar ook voor de providers zelf een koud kunstje om data af te tappen en deze vervolgens te gebruiken voor spionage- of commerciële doeleinden. Overheden en bedrijven verzamelen steeds meer data en deze data wordt ook steeds waardevoller. Buitenlandse overheden en bedrijven azen op de deze data om er concurrentie voordeel mee te doen. Het is daarom van belang dat zowel overheden als bedrijven ervoor zorgen dat hun data vertrouwelijk blijft.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De technologie van de CryptoGuard VPN is origineel. Zo is de CompuCrypt XL het enige Nederlandse encryptie product dat doorvoersnelheden van 10 Gbps kan halen. Door explosieve groei van data komt er een steeds grotere vraag voor encryptie producten met dergelijke snelheden. Het nieuwste product, dat nog in ontwikkeling is, de MagiCrypt is zelfs uniek in de wereld. Met de MagiCrypt kunnen smartphones, tablets, laptops, etc. merk en versie onafhankelijk beveiligd worden. De beveiliging wordt namelijk niet op het toestel aangebracht, maar in de connectie. Hierdoor kan elk apparaat met een Wi-Fi of bluetooth functionaliteit een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk op bouwen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO