Collibox BV

Collibox, vergelijk, verzend en traceer

Weergave keuzescherm

Bedrijfsnaam Collibox BV
KvK Nummer 56789106
Website www.collibox.com
Beschrijving onderneming Met Collibox kan iedereen eenvoudig zijn transporten vergelijken, boeken, traceren en controleren. Collibox bundelt de vraag naar transport van vele partijen waardoor grote omzetvolumes gecreëerd worden. Hierdoor kan Collibox tegen hoge kortingspercentages en goede condities transport inkopen bij de diverse vervoerders. Collibox maakt de transportmarkt transparant waardoor de klant van de sector beter en bewuster keuzes kunnen maken en de te vervoeren lading bij de juiste vervoerder terecht komt. Collibox stimuleert de klant middels prijs, kwaliteit, beschikbaarheid en snelheid de juiste keuze te maken waardoor een efficiënter transport ontstaat met positieve gevolgen voor zowel prijs en kwaliteit als wel een betere beladingsgraad van transportmiddelen wat een positieve uitwerking heeft op het gebied van files en milieu.
Naam innovatie Collibox, vergelijk, verzend en traceer
Beschrijving innovatie Met Collibox kan iedereen eenvoudig zijn transporten vergelijken, boeken, traceren en controleren. Collibox bundelt de vraag naar transport van vele partijen waardoor grote omzetvolumes gecreëerd worden. Hierdoor kan Collibox tegen hoge kortingspercentages en goede condities transport inkopen bij de diverse vervoerders. Collibox biedt deze vervoersoplossingen vervolgens tegen zelf bepaalde verkoopprijzen aan in de markt voor lading hebbende personen en bedrijven. Doordat Collibox een initiatief is vanuit klantzijde spreekt zij de taal van de klant. Middels een zelf ontwikkeld en uniek schaalbaar “SMART” opgezet software systeem kan er altijd invulling gegeven worden aan de vraag van de klant waarbij nee verkopen nagenoeg uitgesloten is.
Website innovatie https://www.collibox.com/trailer/index.php
Noodzaak en belang van deze innovatie De huidige klant, of het nu gaat om consumenten of zakelijke klanten, is gewend om geen – of nauwelijks - grenzen te ervaren bij het doen van aankopen, Niet qua tijd en niet qua afstand. Mensen, zakelijk en privé zijn eraan gewend geraakt dat producten en diensten 24/7 te koop zijn, tegen een redelijke prijs/kwaliteit en dat ze snel over die producten kunnen beschikken. Voor de afnemers van transport is deze markt ondoorzichtig en is het ondoenlijk met alle vervoerders te onderhandelen over tarieven en condities. Daarbij komt dat niet alle lading gelijk is waardoor zending X niet geschikt is voor vervoerder A, waardoor het ondergebracht moet worden bij vervoerder B, C of D. Collibox biedt naast inzage in prijs en condities ook inzage in beschikbaarheid, specialisme en kwaliteit van de verschillende vervoerders waardoor transparantie ontstaat en de juiste lading bij de juiste vervoerder komt. Hierdoor ontstaat een efficienter opererende sector met positieve gevolgen voor mens, milieu en kosten. (Efficiëntie heeft positieve gevolgen voor transport prijs en condities voor de klant en door de juist middelen in te zetten voorkomen we het dichtslibben van de binnen steden en reduceren we files op de snelwegen.)
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bij de term “transport kosten vergelijken” denkt men al snel dat dit al bestaat. Echter dat is niet het geval. Alle vervoerders digitaliseren momenteel hoog tempo, enkel doen zij dit binnen eigen organisatie en kolom maar niet sector breed. Er zijn modellen welke erg veel lijken op het model van Collibox alleen hebben al deze systemen beperkingen en wordt het al snel “appels met peren” vergelijken. Aan de online buitenschil van Collibox licht een SMART wiskundig algoritme ten grondslag wat een combinatie is van geografische parameters en 3 dimensionaal Tetris spelen. Enkele USP’s van Collibox: Collibox is een echte sector regisseur. • Multi colli zendingen van één document tot meer dan een volle vrachtwagen • Medewerking en volledige service ondersteuning van vervoerders • Zowel import als export mogelijkheden • Drie landen verkeer (Bijvoorbeeld van Frankrijk naar Duitsland, door een Belgisch bedrijf ) • Uitsplitsingsmogelijkheid per verpakkingstype naar één adres (Doos > DHL, pallet > TNT) • Zelflerend geautomatiseerd proces, beperking van fouten of herhalingen daarvan • Focus op volledig marktsegment door breed en diep assortiment (Netwerk vervoerders, koeriers, fietskoeriers, taxi’s, vliegtuigen, zeevracht en klaar voor de Drone) • Veilig opgeslagen data, scheiding van website en backend, gecodeerde data verzending

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO