Brightec BV

BlueSeal luchtscherm

BlueSeal luchtscherm geplaatst in koelwagen

Bedrijfsnaam Brightec BV
KvK Nummer 51448165
Website www.brightec.nl
Beschrijving onderneming Brightec is een innovatief bedrijf dat zijn wortels heeft in de fysica en energietechnologie. Onze focus ligt op onderzoek en ontwikkeling van duurzame energiebesparingen in geconditioneerd transport. Onze producten reduceren energie- en onderhoudskosten, verminderen geluidsoverlast en zijn transporteur-vriendelijk.
Naam innovatie BlueSeal luchtscherm
Beschrijving innovatie BlueSeal is een innovatief luchtscherm geperfectioneerd voor koel- en vrieswagens (trailers, bakwagens en bestelwagens). Het BlueSeal luchtscherm creëert tijdens deuropeningen een effectieve barrière tussen de koude lucht in een laadruimte en de buitentemperatuur. BlueSeal houdt de koude in de wagen.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=2TUHZdW_xs8
Noodzaak en belang van deze innovatie Tijdens laden en lossen gaat een grote hoeveelheid koude verloren. Afhankelijk van de grootte van de wagen ‘rolt’ de koude tijdens deuropeningen met 1 – 2 m^3 lucht per seconde naar buiten. De warmte (voelbaar en latent (vocht)) die binnenkomt moet opnieuw worden weggekoeld. Door de koude in de wagen te houden bespaart het BlueSeal luchtscherm ca. 30% koel-energie (diesel) t.o.v een wagen zonder klimaatscheiding en ca. 10% t.o.v. een wagen uitgerust met PVC-strokengordijnen. Dit is in de praktijk gemeten door klanten gedurende een volledig jaar. BlueSeal zorgt er ook voor dat goederen niet worden blootgesteld aan (te) hoge temperaturen en vocht. Het BlueSeal luchtscherm is een beter werkend alternatief voor de nu nog veelgebruikte PVC-strokengordijnen (flappen). Flappen vormen een onhandige, onveilige, fysieke barrière en zijn bovendien onhygiënisch. Het BlueSeal luchtscherm is een chauffeur-vriendelijke, veilige, hygiënische en energiebesparende oplossing om de gewenste temperatuur in de wagen te houden tijdens laden en lossen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het concept van een luchtscherm in de bebouwde omgeving is bekend en beproefd. Dit zijn echter luchtschermen met (veel) te grote afmetingen voor koel- en vrieswagens. Het BlueSeal luchtscherm is het eerste goed werkende compacte luchtscherm dat geperfectioneerd is voor transportwagens. De technische innovatie zit hem in het aerodynamische ontwerp dat een laminaire, relatief brede luchtstroom mogelijk maakt vanuit een zeer compacte behuizing (800mm – 2,430mm (lengte) bij 127mm (hoogte) bij 145mm (diepte)). Een EU- patent is toegekend, in de V.S. is een patent aangevraagd. Binnenkort brengen we een nieuw luchtscherm (nu in prototype-fase) op de markt speciaal ontwikkeld voor bestelwagens. Dit nieuwe compactere model heeft een hoogte van slechts 70mm.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO