Better Places

Connect with locals

Lokale familie kookt eten

Bedrijfsnaam Better Places
KvK Nummer 63672928
Website www.betterplaces.nl/
Beschrijving onderneming "Better places to live in, better places to visit" is het motto van Better Places. Wij brengen reizigers, die graag buiten de gebaande paden reizen, rechtstreeks in contact met reisprofessionals in Azie, Afrika en Latijns Amerika. Onze lokale reisexperts doen niets liever dan reizen en kennen ‘hun’ land door en door. Zij hebben veel ervaring in het samenstellen van reizen en laten je graag kennis maken met de lokale bevolking, authentieke hotelletjes, bijzondere trektochten en gezellige restaurants met lokale gerechten. Samen met deze lokale experts stel je je ideale reis samen, helemaal zoals je zelf wilt. Better Places is een Sociale Enterprise en onderneemt met een maatschappelijke missie. Wij geloven dat we door het aanbieden van reizen op een verantwoorde manier de wereld een beetje mooier kunnen maken.
Naam innovatie Connect with locals
Beschrijving innovatie Door direct te boeken bij een lokale organisatie komt er meer geld op de bestemming zelf terecht. Bij Better Places reis je CO2 -neutraal. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Zo kun je met een gerust gevoel op reis.
Website innovatie http://www.betterplaces.nl/compenseren-van-co2-uitstoot/
Noodzaak en belang van deze innovatie Better Places biedt kleine duurzame lokale reisorganisaties de mogelijkheid een plekje te verwerven op de westerse markt. Better Places vindt het belangrijk om ook in de toekomst mooie reizen aan te kunnen bieden. De reisorganisatie kiest er daarom voor om de CO2 die ze met hun reizen veroorzaken te compenseren. Zij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij hen boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Better Places maakt haar reizen CO2 neutraal door te investeren in efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Om de uitstoot in kaart te brengen maakt Better Places gebruik van een in Nederland ontwikkelde carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In Nederland is Better Places de eerste organisatie die de avontuurlijke reiziger de kans biedt zijn eigen rondreis samen te stellen met lokale experts. Tevens is Better Places de eerste reisorganisatie in Nederland die de hele reis CO2-neutraal maakt via Gold-standard-certificaten.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO