Avic BV

Riometrie

Onderdelen Riometrie opstelling

Bedrijfsnaam Avic BV
KvK Nummer 11054792
Website www.avic.nl
Beschrijving onderneming Avic levert oplossingen om op afstand assets te monitoren, bedienen en beheren. Met behulp van Internet maken wij waar ook ter wereld uw technische data toegankelijk. Door te focussen op de vier pijlers hardware, connectivity, software en hosting zijn wij in staat snel en doeltreffend diverse oplossingen te faciliteren.
Naam innovatie Riometrie
Beschrijving innovatie Riometrie is een hybride product met een meetopstelling in de put en een basisstation in de dichtstbijzijnde lichtmast. Montage is zeer eenvoudig en kan zonder aantasting van de put. Er wordt contactloos gemeten met een ultrasone sensor die boven het water hangt. Zo is er geen risico op vervuiling van de sensor. Een aantal slimmigheden maken het energieverbruik beperkt. Zo is er een low-power zender onder het putdeksel, en een op zonne-energie gevoede GSM module in de nabijheid van de put (bijvoorbeeld een lichtmast).
Website innovatie www.riometrie.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Nederland wordt de laatste jaren geconfronteerd met extreem weer. Er wordt daarom steeds meer verlangd van onze rioolstelsels. Het in kaart brengen van de prestaties van deze stelsels blijkt echter lastig te zijn, en meetdata is onbetrouwbaar. Riometrie maakt daar een einde aan, zodat beheerders en ingenieurs o.b.v. feiten het functioneren van stelsels kunnen analyseren en verbeteren.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Riometrie is volledig van scratch ontwikkeld. Origineel is de hybride opstelling met een meting in de put en een zender daarbuiten, de ultrasone sensor die meting tot 6 meter diepte aankan, de besparingen op energieverbruik, en de cardanische ophanging waardoor de sensor automatisch in de juiste positie hangt. Alle elementen zijn gericht op het optimaliseren van de datakwaliteit uit het meetsysteem.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO