Arion Holding B.V.

Magnide on/off

Magnide on/off, hulpmiddel voor het aan- en uittrekken van compressiekousen

Bedrijfsnaam Arion Holding B.V.
KvK Nummer KvK 141 191 95
Website www.arion-group.com
Beschrijving onderneming Arion is een innovatief bedrijf, actief op de internationale markt van hulpmiddelen voor de zorg.
Naam innovatie Magnide on/off
Beschrijving innovatie Een eenvoudig aan- en uittrekhulpmiddel voor compressiekousen met een gesloten teenstuk, waarbij deze functionaliteiten in één product zijn samen gebracht.
Website innovatie http://www.arion-group.com/nl/magnide-on-off-landing-page-dutch
Noodzaak en belang van deze innovatie Het aan- en uittrekken van compressiekousen is voor zowel patiënten als zorgverleners een dagelijks terugkerende en moeizame handeling. In de CAO ‘arbeid en gezondheid, verpleeg- en verzorgingshuizen’ wordt het aan- en uittrekken van compressiekousen als derde hoofdbron van fysieke belasting genoemd. Hieromtrent is de volgende praktijkrichtlijn geformuleerd: ‘Niet meer trekken dan 15 kilo in een gunstige, of 5 kilo in een ongunstige houding.’ Effectief betekent dit dat bij het aantrekken van een compressiekous van drukklasse 2 of hoger altijd een aan- of uittrekhulpmiddel gebruikt dient te worden. Ook voor patiënten die deze zorgtaak nog zelfstandig uitvoeren wordt de fysieke belasting een steeds groter probleem, zelfs zodanig dat dit direct effect heeft op de therapietrouw. Het aan- en uittrekhulpmiddel Magnide On/Off is specifiek ontwikkeld om de problemen bij het aan- of uittrekken van compressiekousen met een gesloten teenstuk op te lossen. De Magnide On/Off is gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. Deze eigenschappen vormen een ultra glad eindproduct met een zeer hoge wrijvingsreductie. De wrijvingsreductie van de Magnide On/Off zorgt ervoor dat de fysieke belasting voor zorgverleners en patiënten tot een minimum wordt beperkt. Dit heeft tevens een positief effect op de therapietrouw van patiënten. Daarnaast is het zo dat patiënten voor het aan- en uittrekken in het verleden twee hulpmiddelen nodig hadden. Bij de Magnide on/off zijn deze functionaliteiten in 1 product onder gebracht. Dit is makkelijker voor de patiënt en ook kostenbesparend.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In de Magnide on/off zijn twee functionaliteiten samengebracht die gebaseerd zijn op 2 van de 7 internationale patenten die Arion heeft voor producten in haar Slide Solution assortiment.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO