Aquamar Disinfection Products Bv

Aquamar UV-deken

Aquamar UV-deken geplaatst in een kas

Bedrijfsnaam Aquamar Disinfection Products BV
KvK Nummer 52835383
Website www.aquamar.nl
Beschrijving onderneming Aquamar is een allround kennispartner op het gebied van desinfectie van water, lucht en oppervlakken. In de eigen Research en Developmentafdeling werkt Aquamar op innoverende wijze aan het oplossen van de meest gevarieerde problemen op het gebied van microbiologische vervuiling.
Naam innovatie Aquamar UV-deken
Beschrijving innovatie De Aquamar UV-deken is een installatie voor het bestrijden van micro-organismen in de lucht van bijvoorbeeld tuinbouwkassen, opslagruimtes en voedselverwerkende bedrijven. Denk daarbij aan bacteriën, schimmels, gisten, bacteriofagen, en virussen zoals het vogelgriepvirus. De Aquamar UV-deken bestaat uit een unit die boven in de ruimte wordt geplaatst. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke luchtstromen in de die ruimte. In de unit bevinden zich, afhankelijk van de benodigde capaciteit, enkele hoogwaardige ioniserende UV-lampen. Door gebruik te maken van parabolische lamellen ontstaat een uitermate effectieve zone waarin een zeer hoge afdoding van micro-organismen wordt gerealiseerd. De uitgekiende parabolische structuur van de Aquamar UV-deken maakt het mogelijk het systeem veilig te gebruiken in een omgeving met medewerkers én biologische bestrijders als wespen, bijen en andere insecten.
Website innovatie www.aquamar.nl/uv-deken
Noodzaak en belang van deze innovatie Ziekteverwekkende micro-organismen in de lucht vormen een belangrijke bedreiging voor planten in de glastuinbouw of bijvoorbeeld de hygiëne in opslagruimtes en voedselverwerkende bedrijven. Via openstaande ramen en deuren dringen ze de ruimtes binnen en tasten materialen aan en bijvoorbeeld planten in tuinbouwkassen. Ook besmette planten kunnen sporen uitstoten. Conventionele behandeltechnieken in de tuinbouw richten zich op het doden van micro-organismen op de plant en/of de versterking van de plant en het desinfecteren van oppervlakken. Deze technieken hebben weinig of geen effect op micro-organismen in de lucht, de belangrijkste besmettingsbron. De Aquamar UV-deken zorgt juist voor een hoge luchtkwaliteit en een flinke reductie van deze micro-organismen in de lucht. Daarnaast draagt de Aquamar UV-deken in belangrijke mate bij aan het milieu omdat er minder chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven worden. Bijvoorbeeld in tuinbouwkassen is het water wat geloosd moet worden minder vervuild omdat er minder of geen gewasbeschermingsmiddelen gespoten hoeven worden. In opslagruimtes hoeven minder of geen chemicaliën gebruikt te worden om bijvoorbeeld bederf tegen te gaan.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie is geheel nieuw en origineel. UV-ionisatietechniek wordt wel wereldwijd ingezet maar het is nog niemand eerder gelukt een installatie te bouwen die effectief werkt én veilig ingezet kan worden in de buurt van medewerkers, dieren en biologische bestrijders zoals wespen, bijen en andere insecten.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO