Allplast BV

Kogelwerende composietmaterialen

Kogelwerend schild van composietmaterialen

Bedrijfsnaam Allplast BV
KvK Nummer 22043540
Website www.allplast.nl
Beschrijving onderneming Allplast is verwerker van transparante kunststoffen en producent van ballistische SECULAM laminaten in diverse beschermingsklassen (EN1063 en STANAG 4569 norm). Alle producten zijn door TNO gecertificeerd. Naast deze activiteiten is Allplast actief op het gebied van de ontwikkeling en productie van persoonlijke bescherming en composietproducten. Betreffende EOD laminaten en veiligheidsschilden worden middels autoclaaf procestechnologie gefabriceerd. Hiervoor worden ook thermoplastische vezels en carbon ingezet. Het top-line product is de Albatros thermal-imager die geleverd wordt aan Thales.
Naam innovatie Kogelwerende composietmaterialen
Beschrijving innovatie Allplast produceert vanuit een niet transparante vezel ballistische schilden en panelen. De schilden zijn 25% lichter dan vergelijkbare producten. De panelen worden gebruikt bij interne bekleding van politievoertuigen en zijn 50% lichter. In het 1e geval kunnen de schilden daarom bij het dragen en gebruik veel langer en stabieler gedragen worden. Bij de 2e toepassing wordt er bespaard op het gewicht van de auto en daardoor op brandstofgebruik.
Website innovatie http://www.allplast.nl/nl/informatie/ballistisch-schild
Noodzaak en belang van deze innovatie Vanwege de terreurdreiging sinds 9/11, Parijs en recent Brussel., is er toenemende behoefte aan verbetering van kogelwerende materialen. Mensen moeten beter beschermt worden tegen deze toegenomen dreiging. Tevens moet het materiaal beter hanteerbaar, duurzamer en lichter zijn. Hieraan voldoet het Allplast materiaal allemaal.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De huidige schilden en panelen worden gemaakt van kunststof en composiet, maar deze toepassingen komen van composiet met vezels. Deze combinatie is geheel nieuw en daarom uniek te noemen. Bijkomend daarbij is dat de beschermende factor (stoppen kogels) ook nog eens verhoogd wordt t.o.v. huidig op de markt aanwezig materiaal.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO