Admesy BV

Atlas 2D Spectral Vision System

Atlas 2D Spectral Vision System

Bedrijfsnaam Admesy BV
KvK Nummer 14090277
Website www.admesy.com
Beschrijving onderneming Admesy ontwikkelt en produceert apparatuur voor kleur en lichtmeting voor R&D en industriƫle toepassingen. Dit varieert van een high-speed lichtmeter die flikkering kan meten bij LED lampen, tot colorimeters, Spectrometers en sinds kort een 2D Spectraal vision systeem.
Naam innovatie Atlas 2D Spectral Vision System
Beschrijving innovatie De Atlas combineert een hoge kwaliteits camera en dito Spectrometer. Hierdoor is het mogelijk om van het gehele beeld pixel per pixel de spectrale data en luminantie na te rekenen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Tot op heden was dit type 2D meting enkel mogelijk met dure systemen op basis van filterwielen, maar door de complexiteit waren deze te duur, te traag en te complex voor gebruik in productieprocessen. Door de snelle ontwikkeling van displays (o.a. OLED) is de vraag naar dit type test echter sterk toegenomen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Atlas maakt gebruik van een ander, eigen ontwikkeld meetprincipe dat de camera en spectrometer combineert. Hierdoor dient geen gebruik meer gemaakt te worden van de filterwiel techniek, waardoor de meting sneller kan verlopen, het apparaat een stuk goedkoper is en minder complex om te bedienen en te integreren. Hiervoor heeft Admesy alles van 0 af aan moeten ontwikkelen van een goede optische setup, de hardware en software tot en met een geheel nieuw MURA meetalgoritme om de gehele analyse te kunnen doen conform de observaties met het menselijk oog. Het eindresultaat is hierdoor dat de Atlas het enige device is dat echt een met het menselijk oog te vergelijken meting kan uitvoeren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO