AWL-Techniek BV

AWL Laser Welding Air Management System

AWL Laser Welding Air Management System

Bedrijfsnaam AWL-Techniek BV
KvK Nummer 08058711
Website www.awl.nl
Beschrijving onderneming AWL-Techniek maakt geautomatiseerde lassystemen, hoofdzakelijk voor de auto-industrie en de algemene industrie. Laserlassen speelt een rol in 60% van de projecten. AWL is marktleider in Europa op het gebied van geautomatiseerde lasmachines voor autostoelen. Het hoofkantoor van AWL is gevestigd in Harderwijk en met vestigingen in Tsjechië en China en een samenwerkingsverband in Noord-Amerika kan AWL klanten wereldwijd bedienen. AWL-Techniek heeft in Nederland ongeveer 300 medewerkers.
Naam innovatie AWL Laser Welding Air Management System
Beschrijving innovatie AWL heeft laserlasmallen ontwikkeld waarmee onze klanten een maximale laserlassnelheid bereiken. De innovatie is gebaseerd op het met perslucht heel precies wegblazen van rook tijdens het lassen, waarbij de luchtstroming per las kan worden ingesteld. Eigen onderzoek van AWL heeft bewezen, dat dit leidt tot een 20-30% hogere lassnelheid en constant goede laskwaliteit.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie AWL is wereldwijd één van de grote spelers op het gebied van laserlassen. Laserlassen is een innovatieve lastechniek die veel wordt toegepast in de auto-industrie. In een autostoel zitten bijvoorbeeld honderden laserlassen. Groot voordeel van laserlassen is dat dit auto’s lichter maakt en zo de CO2 uitstoot vermindert. De machines waarmee deze stoelen geproduceerd worden, worden door AWL geproduceerd. Deze machines zijn hoog-geautomatiseerd en vergen een behoorlijke investering. Door de innovatieve lasmallen met het AWL Laser Welding Air Management System gaat de lassnelheid van deze machines met 20-30% percent omhoog, terwijl de investering voor de klant ongeveer gelijk blijft. Op deze manier kunnen klanten van AWL met dezelfde investering veel meer produceren en zijn AWL’s machines dus veel waardevoller voor onze klanten geworden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatieve manier van toevoeren van lucht werd op deze manier nog niet in de markt gedaan. Een duidelijk minder goed werkende variant is verkrijgbaar bij een Duitse branchegenoot van AWL.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO