12Build

12Build

Deel dashboard 12Build

Bedrijfsnaam 12Build
KvK Nummer 63719444
Website www.12build.com
Beschrijving onderneming Inmiddels wordt circa de helft van de Nederlandse bouwomzet via www.12build.com door hoofdaannemers bij bouwspecialisten aangevraagd en uitbesteed. Middels 12Build kunnen deze (middel) grote hoofdaannemers snel en eenvoudig zoeken naar bouwpartners die perfect aansluiten bij het soort project. Vervolgens kunnen zij ook de offertes aanvragen met de vaak vele (grote) documenten die hiermee gepaard gaan. Dit alles gebeurt in een uiterst beveiligde omgeving en is zonder installatie te gebruiken omdat alles ‘in de cloud’ gebeurt. 12Build heeft op dit moment een database met circa 76.000 bouwspecialisten /leveranciers en meer dan 304 hoofdaannemers die gezamenlijk ruim 715.000 offerte aanvragen hebben verstuurd.
Naam innovatie 12Build
Beschrijving innovatie GRATIS 12Build Dashboard voor bouwspecialisten. 12Build is het eerste en enige webportaal in de bouw dat business to business vraag en aanbod matcht en de onderlinge communicatie in de cloud leuker en makkelijker maakt voor zowel hoofdaannemers al bouwspecialisten. Bouwspecialisten ontvangen de aanvraag direct in de mail. In de mail kunnen zij dan aangeven of ze gaan rekenen, kunnen zij een vraag stellen en kunnen ze doorklikken naar hun GRATIS dashboard. Het dashboard is een GRATIS beschermde omgeving waarin de bouwspecialist een overzicht heeft van alle projecten welke door verschillende hoofdaannemers bij hem zijn aangevraagd. Ook kan de bouwspecialist, indien hij dat nog niet via de mail had gedaan, aangeven of hij gaat rekenen. Verder kan de bouwspecialist een bericht of vraag sturen naar de hoofdaannemer en vind hij alle andere onderlinge communicatie hier. De bouwspecialist heeft alle gegevens overzichtelijk bij de hand en kan een offerte uitbrengen. De bouwspecialist dient de offerte via 12Build in bij de hoofdaannemer. Op deze manier komt de offerte direct binnen op de juiste plek bij de hoofdaannemer.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In de praktijk zie je dat het door de ontwikkeling van softwareprogramma’s (zoals WeTransfer of Dropbox) voor aannemers heel makkelijk is gemaakt om bij een grote groep bouwspecialisten een prijs aan te vragen. Bouwspecialisten hebben hierdoor een laag slagingspercentage. Bij 12Build betaald een hoofdaannemer per aanvraag en heeft hij zeer uitgebreide zoekfilters zoals relaties, afstand tot werk, omzet, certificaten, bouwsectoren en financiële gegoedheid. Wat ervoor zorgt dat hij exclusiever kan zijn in zijn aanvragen. Daarnaast kan een hoofdaannemer na het aanvragen zien welke documenten hij naar welke bouwspecialist heeft gestuurd. Ook heeft hij ook inzichtelijk welke mails en documenten er geopend zijn. Ook ziet de hoofdaannemer de reactie (rekenen of niet rekenen) van de bouwspecialist. Hierdoor hoeft een hoofdaannemer niet meer achter een offerte-aanvraag aan te bellen en heeft hij sneller inzichtelijk dat hij voldoende concurrerende offertes heeft ontvangen. Dit alles heeft er voor gezorgd dat er binnen 12Build, gemiddeld maar 3,2 offerte aanvragen per werkonderdeel worden aangevraagd. Voor de bouwspecialist een reële kans op werk
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Enige in de markt.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO