iungo.nl bv

iungo, jouw persoonlijke energiecontroller

Bedrijfsnaam iungo.nl bv
KvK Nummer 61881406
Website www.iungo.nl
Beschrijving onderneming iungo.nl ontwikkeld hardware en software specifiek gericht op het verbinden van meet en schakelapparatuur om inzicht te geven in het eigen verbruik van particuliere huishoudens en bedrijfslocaties en te zorgen voor automatische besparingsacties. Combinatie van INZICHT en DOMOTICA= BESPAREN
Naam innovatie iungo, jouw persoonlijke energiecontroller
Beschrijving innovatie iungo is een klein, duurzaam apparaat dat in de meterkast hangt en aangesloten is op de energie/gasmeter en of andere meters zoals zonnepanelen of watermeter. Bij de ontwikkeling van iungo is er gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten met speciale aandacht voor de grondstoffen en de productieprocessen van de gebruikte componenten, zo bevat iungo geen Lithium of Tantalum. Het verbruik van iungo zelf is slechts 1,5 Watt. Diverse (bestaande) systemen kunnen aan elkaar verbonden worden en met elkaar communiceren. Acties kunnen automatisch gepland worden teneinde energie verspilling tegen te gaan (sluipverbruik).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In elk huishouden / bedrijf wordt onbewust veel energie onnodig verbruikt. Het zorgen voor bewustwording op het gebied van energieverbruik en te zorgen dat het sluipverbruik in beeld kan worden gebracht zal ertoe bijdragen dat er besparing gerealiseerd kan worden zonder dat hiervoor op comfort hoeft te worden ingeleverd. "Wat je niet verspilt hoef je niet op te wekken" Ook duurzaam opgewekte energie kan zo efficiƫnter worden ingezet.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door gebruik te maken van diverse communicatieprotocollen kunnen verschillende producten en systemen op iungo aangesloten worden. Hierdoor worden zowel meetgegevens en acties inzichtelijke gemaakt, waardoor bewustwording gestimuleerd wordt. iungo past in huishoudens en MKB locaties en kan in de toekomst ook in grotere multi-site situaties gebruikt worden. iungo is latijn voor "ik verbind", en daarmee bedoelen wij het verbinden van zoveel mogelijk verschillende systemen ongeacht merk en protocol. iungo heeft zich ten doel gesteld een verzamelpunt te worden tussen verschillende apparaten om zodoende slimmer van data gebruik te kunnen maken. Gegevens die iungo verzamelt worden lokaal opgeslagen (waarborgen privacy). Hierin is iungo uniek.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO