daVinci Dynamics BV

daVinci Targets

Bedrijfsnaam daVinci Dynamics BV
KvK Nummer 60153458
Website www.davincidynamics.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkelen en produceren van een systeem met draadloze elektronische schietdoelen voor parcoursschieten met vuurwapens en airsoft replica's.
Naam innovatie daVinci Targets
Beschrijving innovatie Detectie van treffers op schietdoelen waarbij de gegevens van de treffers realtime worden doorgestuurd naar een centrale ontvanger en verwerkt worden tot een score en aan de toeschouwers op een display gepresenteerd worden. De doelen zelf zijn reactief, dwz. dat dmw. LED's wordt aangegeven waar het doel geraakt is. Het systeem omvat diverse typen doelen waarmee een komplete wedstrijd opgebouwd kan worden. Verder kent het systeem doelen die bij een treffer omvallen, de zgn. 'poppers'. Onze poppers komen automatisch weer overeind.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Parcoursschieten is over de hele wereld populair met airsoft replica's én vuurwapens. Normaliter wordt op kartonnen targets geschoten waarbij de score handmatig bijgehouden wordt en de gaatjes met stikkers worden afgeplakt. Omvallende doelen worden handmatig weer overeind gezet. De resultaten van een wedstrijd laten daarom vaak lang op zich wachten. Met ons systeem is de score bekend zodra de schutter klaar is met zijn 'run'. De volgende schutter kan dan gelijk starten. Verder is ons systeem uitstekend geschikt om mee te trainen want er zijn verschillende shooting modes ingebouwd die met kartonnen targets onmogelijk zouden zijn.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Detektie van treffers op doelen wordt al gebruikt voor statisch scherpschieten. Elke schutter heeft dan één eigen target. Bij dynamisch schieten moeten schutters in zo kort mogelijke tijd veel targets raken. Elke wedstrijd is weer anders. Bestaande systeem zijn daar ongeschikt voor (te groot, te duur, te uniform). Wij hebben een nieuwe manier bedacht voor trefferdetectie die uitstekend toegepast kan worden bij dynamisch schieten (veel variatie, draadloos dus overal inzetbaar, alles communiceert met elkaar). Eén soort target laat de treffers zelfs realtime op een smartphone zien!

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO