be more you

flowyu® - methode

Bedrijfsnaam be more you
KvK Nummer 50672533
Website www.bemoreyou.nl
Beschrijving onderneming De missie van be more you is een bijdrage leveren aan een betere wereld. Hiertoe hebben we onze flowyu®-methode ontwikkeld. Deze stelt deelnemers in staat om, snel en blijvend, de stap te zetten van ‘moet’ naar ‘moed’ (m.a.w. van reactief naar proactief gedrag). Hierdoor zijn mensen in staat om hun potentie nog beter te ontwikkelen. Tevens verminderen ze structureel hun gevoeligheid voor stress.
Naam innovatie flowyu® - methode
Beschrijving innovatie We hebben als mensheid een fundamentele fout in ons systeem. Ondanks alle progressie die we hebben geboekt en de potentie die we hebben, wordt ons dagelijks handelen een (groot) gedeelte van de tijd (mede) bepaald door een heel primair oerinstinct om te overleven: onze amygdala. (https://www.youtube.com/watch?v=LTItzKrNX68) Het brein is een bijzonder orgaan Onze hersenen: het is een geweldig mooi apparaat. Een supersnelle rekenmachine die gericht is op maar één ding: blijven leven. Het ontwikkelt en vormt zich op basis van onze ervaringen over wat wel en wat niet werkt. In de loop van de evolutie heeft een deel van de hersenen zich hier helemaal in gespecialiseerd: de amygdala. De amygdala houdt zich bezig met de allerbelangrijkste vraag: “Is deze situatie levensbedreigend of niet?”. Het reageert razendsnel en alleen met ja of nee. Als het om je leven gaat, wil je namelijk liever op zeker spelen dan later spijt krijgen. Er is dus weinig relativering en nuancering als het om de amygdala gaat. Andere tijden, zelfde hersenen Vandaag de dag komen we nauwelijks meer levensbedreigende situaties tegen. Niet zoals in de oertijd. We halen ons eten bij de supermarkt, we hebben een stevig dak boven ons hoofd en we zijn gewend dat alles aan water, gas en elektra gewoon werkt. Fysieke bedreigingen zijn zeer uitzonderlijk. Toch werkt onze amygdala nog steeds als vanouds en staat het altijd op de uitkijk naar mogelijk gevaar. Wat nu echter als gevaar wordt gezien zijn hele andere dingen: afkeuring, onrechtvaardig behandeld worden, niet gerespecteerd worden, je onzeker voelen,er niet bij horen, niet goed genoeg zijn. Het zijn dergelijke situaties waar we vandaag de dag zo van in de stress kunnen schieten dat er we niet goed mee kunnen functioneren. In tijden van stress kun je niets leren Om nieuwe stappen te zetten heb je een brein nodig dat ontspannen is, nieuwsgierig, open staat voor verschillende uitkomsten en een beroep kan doen op zijn creativiteit en geheugen. Dit alles wordt stopgezet zodra de amygdala alarm slaat. Het is dan ook onmogelijk om iets nieuw te leren of vaardigheden te ontwikkelen als je onder hoge druk staat. Er is heel veel over gepubliceerd en de consensus is dat dit fenomeen de grondoorzaak is van het merendeel van de persoonlijke en interpersoonlijke problemen. Onze flowyu®-methode zorgt ervoor dat deelnemers snel en structureel minder last hebben dit primaire oerinstinct. Daardoor worden ze professioneel effectiever en persoonlijk gelukkiger.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In de huidige tijd met steeds snellere innovaties en daaruit volgende grote en abrupte marktverstoringen, is steeds minder zeker. Hierdoor wordt de mentale weerbaarheid van mensen enorm op de proef gesteld. Hierdoor maakt de amygdala van heel veel mensen overuren. Het gevolg? Heel veel mensen hebben, zelf of in hun omgeving, te maken met psychische klachten zoals stress of burn-out. Uit cijfers van ArboNed blijkt dat de verzuimkosten van alleen stress in de 1e helft van 2014 ruim 800 miljoen bedroegen (http://www.arboned.nl/nieuwscentrum/persberichten-en-publicaties/stress-kost-nederlands-bedrijfsleven-nu-al-800-miljoen/) . Onze flowyu®-methode levert een structurele bijdrage aan de oplossing van dit enorme menselijke en maatschappelijke probleem.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We maken in onze flowyu®-methode op een unieke wijze gebruik van het natuurlijk leervermogen van onze hersenen (neuroplasticiteit), inzichten uit neurowetenschappen (meting van hersenactiviteit) en relevante managementtheorieën (over optimaal functioneren van individuen, teams en organisaties). Door deelnemers tijdens hun training realtime feedback te geven op hun huidige hersenactiviteit zijn ze in staat om comfortabel uit hun comfortzone te gaan. Hierdoor kunnen ze hun gedrag ongekend snel in de gewenste richting ontwikkelen. Bovendien is het behaalde resultaat blijvend! Op onze site zijn klantenreferenties te lezen: http://www.bemoreyou.nl/wat-zeggen-alumni/

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO