Yalp

Memo

Memo van Yalp

Bedrijfsnaam Yalp
KvK Nummer 08116269
Website www.yalp.nl
Beschrijving onderneming Yalp ontwikkelt buiten speel- en sport plekken die jong en oud uitdagen om te bewegen en veel plezier te maken.
Naam innovatie Memo
Beschrijving innovatie Memo is een speeltoestel bestaande uit 7 interactieve palen met een aanraakgevoelig scherm rondom. Deze staan op een rond speelveld van 8m doorsnede. Op deze palen kunnen verschillende spellen gespeeld worden. De spellen werken intuitief: kinderen kunnen zelf ontdekken hoe ze werken en bepalen in grote mate zelf de regels. De spellen varieren van speels leren, open ontdekking, tot meer sportgerichte spellen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Memo maakt leren leuk. Door leren en buiten spelen te combineren wordt het voor kinderen (en ook ouderen) makkelijker nieuwe dingen te leren. De jeugd wordt weer uitgedaagd meer te bewegen. In plaats van binnen tafels op te dreunen door strak in de schoolbankjes te zitten, kunnen ze al spelend de tafels leren. Ook het ontwikkelen van sociale vaardigheden als samenwerken en vrienden maken worden gestimuleerd.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment is er alleen een prototype van Memo welke door de TU Delft wordt getest in een zogenaamd Innosport fieldlab in Delft. Memo is uniek: nergens ter wereld vind je een dergelijke speelopstelling. De speciaal voor dit toestel ontwikkelde cilindervormige touch-screens zijn intuitief in gebruik en geschikt voor gebruik in de openbare ruimte. Yalp heeft eerder al de grenzen op dit gebied verlegd met de dansboog Sona, voetbalmuur Sutu, en interactieve DJ Tafel Fono. Memo is de nieuwste innovatie van ons enthousiaste team. Memo zal ook in de toekomst constant vernieuwd worden met leuke gave spellen. Zo blijft dit toestel altijd actueel.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO