WTec engineering

Kleinste ATEX-E gecertificeerde kabelconnector

Bedrijfsnaam WTec engineering
KvK Nummer 17146600
Website www.wtec-engineering.nl
Beschrijving onderneming Ondersteuning in ontwikkeling, prototyping en realisatie van industriƫle producten
Naam innovatie Kleinste ATEX-E gecertificeerde kabelconnector
Beschrijving innovatie Door het op slimme wijze combineren van op zich bekende technieken, aangevuld met eigen ontwikkelingen is het mogelijk gebleken de kleinste ATEX-E gecertificeerde kabelconnector in grote aantallen te produceren. Met name de onderlinge hechting van de diverse kunststoffen en de toegepaste kabels maakt een absoluut waterdichte verbinding mogelijk.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Om te kunnen voldoen aan de CAP-437 richtlijn is het noodzakelijk gebleken een geheel nieuw connector concept te ontwikkelen en productierijp te maken. Met dit systeem is het mogelijk een plugbaar verlichtingssysteem te realiseren in een zeer beperkte hoogte, specifiek voor toepassing in de olie en gas industrie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het op deze wijze vervaardigen van kabelconnectoren is nog niet eerder toegepast in de industrie. Het concept is niet alleen voor de olie en gasindustrie te gebruiken, maar kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld medische verbindingskabels die aan zeer hoge eisen moeten voldoen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO