VSTEP

VSTEP NAUTIS Tug Simulator

VSTEP Tug Simulator

Bedrijfsnaam VSTEP
KvK Nummer 24390114 (Rotterdam)
Website vstepsimulation.com
Beschrijving onderneming VSTEP is an ISO9001:2008 certified developer of simulators. VSTEP creates simulators that allow people to build their skills in a practical and cost effective way. Its core product lines are Maritime simulator solutions for the civilian
Naam innovatie VSTEP NAUTIS Tug Simulator
Beschrijving innovatie De VSTEP NAUTIS Tug Simulator is een realistische simulator voor het trainen en opleiden van sleepbootkapiteins. Er kan op een zeer realistische manier getraind worden op sleepboten met diverse propulsiesystemen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het vinden en opleiden van kwalitatief hoogstaand personeel is een absolute vereiste binnen de internationale scheepvaart. Dankzij een realistische simulatortraining kan men om het even welk scenario trainen op een realistische, waarheidsgetrouwe manier waardoor de vereiste competenties aangeleerd en onderhouden worden en dit op een kosteneffectieve manier. Kortom, de simulatortraining zorgt voor een zeer waardevolle aanvulling op de praktijktraining.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een aantal innovaties zijn terug te vinden in de VSTEP NAUTIS Tug Simulatoren: 1. De simulatoren worden aangedreven door een uiterst efficiënt dynamisch en grafisch model, waardoor er realistische training mogelijk is zonder een enorme investering in hardware. De efficiëntie van de software vereist immers slechts 2 PC's om een volledige 360° simulator aan te sturen, hetgeen efficiënter is dan om het even welke andere professionele maritieme simulator op de markt die allemaal veel meer PC's vereisen. Dit is ecologisch minder belastend en bovendien veel efficiënter qua technologie. 2. Waar de meeste bestaande Tug Simulators enkel op realistische controls focussen, is de VSTEP NAUTIS Tug Simulator bij 360-Control in IJmuiden een volledig waarheidsgetrouwe replica van de brug van de DAMEN 2810 ASD Sleepboot. Hierdoor is maximale trainingswaarde voor dit scheepstype geborgd. De VSTEP NAUTIS Tug Simulators laten bovendien toe om geïntegreerd te worden in om het even welke brugreplica, afhankelijk van de eisen van de klant.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO