Upfall BV

Upfall shower: het upcycle shower systeem is het nieuwe douchen met slechts 1 liter water per minuut

Bedrijfsnaam Upfall BV
KvK Nummer 60949570
Website upfallshower.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelen van waterbesparende douchesystemen. Op dit moment is het het Upcycle shower systeem met een besparing tot 90% op douchekosten.
Naam innovatie Upfall shower: het upcycle shower systeem is het nieuwe douchen met slechts 1 liter water per minuut
Beschrijving innovatie Een duurzame douchesysteem met een besparing tot 90% aan douchekosten. Geschikt voor in woonhuizen, maar op locaties waar veel douchewater verspilt wordt (cruiseschepen, sportscholen, hotels)
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Woningen moeten duurzamer gebouwd worden. Aangezien bijna de helft van het waterverbruik per dag verbruikt wordt aan het douchen, heeft een besparing hierop het meeste effect. Met dit systeem kan tot 90% bespaard worden. Voor het verwarmen van 1 liter water is 5 liter gas nodig. Gas geeft co2 uitstoot. 90% besparing levert ook een grote vermindering op co2 uitstoot. Tevens is het een besparing op afvalwater.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaan wel recycledouches, maar het probleem is, dat men niet in zijn eigen water wil staan. In de Upfall Upcycle systeem is ook een filter en uv reiniging opgenomen. Het water dat er uit komt is schoner dan het water dat in het systeem gaat. Er is een startverbruik van 3 liter en daarna zal dit 1 liter per minuut zijn. Na elke 3 minuten is het water weer compleet ververst. Men ervaart een watermassa van 25 liter per minuut uit een 30 cm grote hoofddouche en verbruikt slechts 1 liter per minuut. Dit is met een normale ketel niet haalbaar. Verder is een kleinere cv ketel mogelijk. Men wil wel zuiniger leven, maar niet aan luxe inboeten. Met dit systeem is dit ook niet nodig. Het systeem bevat ook nog een extra normale spaardouche naast het upcycle systeem.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO