U.P. Quality & Environment

Hier groeit verf!

Vlas op een verfblik

Bedrijfsnaam U.P. Quality
KvK Nummer 35005103
Website www.ursapaint.nl
Beschrijving onderneming Wij zijn RIGO Verffabriek. Wij zijn meesters in het maken van een fijne omgeving. Dat doen we voor onze klanten door de beste verven en lakken te maken. Voor de klanten van onze klanten door hoogwaardige producten te maken die van een interieur een fijne en gezonde plek maken. En natuurlijk voor onze collega’s door ons te richten op ontwikkeling van vaardigheden en er voor te zorgen dat het bij ons prettig werken is. Zo maken we onze omgeving mooier en beter.
Naam innovatie Hier groeit verf!
Beschrijving innovatie We produceren sinds 1975 verf van herwinbare, natuurlijke grondstoffen. Als bindmiddel, het belangrijkste ingredient van een verfsysteem, kiezen we voor lijnolie in plaats van bindmiddel uit aardolie. Lijnolie wordt gemaakt van lijnzaad afkomstig van vlas. We ontdekten dat deze grondstof voor ons geteeld werd in een ver buitenland. En dat is zonde! Want wij vinden het belangrijk dat de keuze van onze grondstoffen en de manier waarop die geproduceerd worden begrijpelijk en uitlegbaar is. Daarom hebben we gevraagd aan Hollandse boeren om voor ons vlas te telen. Dat is gelukt. We hebben 17 hectare Hollands vlas verbouwd op braakliggend terrein rond Amsterdam, waar we ruim 5000 liter lijnolie uit hebben laten persen. Voldoende voor ca 40.000 liter lokaal geproduceerde verf.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het belang van deze innovatie is dat de verfindustrie en de verfverwerkende bedrijven getoond wordt dat het gebruik van natuurlijke grondstoffen absoluut essentieel is voor de toekomst van onze branche. En dat we, wij en onze collega fabrikanten, altijd gedreven op zoek moeten naar verdere verbeteringen. Niet alleen moeten we op zoek naar alternatieven voor fossiele grondstoffen, maar we moeten ook op zoek naar nieuwe productieketens. Van chemische reactor naar boerenbedrijf!
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Lijnolie als bindmiddel voor verf is al heel oud. Het feit dat we een nieuwe productieketen van boer, verfproducent en vervolgens schilder hebben weten te bewerkstelligen is ongekend.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO