Twan Heetkamp Trailers B.V.

The New Cool

Bedrijfsnaam Twan Heetkamp Trailers B.V.
KvK Nummer 12058338
Website www.thtrailers.com
Beschrijving onderneming Twan Heetkamp Trailers (THT) is een trailerverhuur bedrijf in Venlo. THT biedt klanten de mogelijkheid om gebruikte of nieuwe trailers te leasen of te huren. Naast een uitgebreid aanbod voor de huur, heeft THT ook een ruime keuze aan trailers voor de verkoop. Behalve vestigingen in Nederland, heeft THT ook een vestiging in Hamburg, Duitsland.
Naam innovatie The New Cool
Beschrijving innovatie De New Cool is een koeltrailer waarvan de koelmotor elektrisch aangedreven wordt, hierdoor verbruikt de trailer geen diesel. Dit zorgt ervoor dat de trailer geheel emissieloos rijdt: er is geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof. De energie voor de koelmotor is afkomstig van opgeslagen remenergie. Een speciaal ontwikkelde as vangt de energie op die ontstaat door het remmen of wanneer het gaspedaal losgelaten wordt. Vervolgens wordt deze energie opgeslagen in een accupakket. Bovendien liggen er zonnepanelen op het dak van de trailer, deze leveren de energie voor het systeem. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een dieselmotor, levert dit dagelijks een besparing op van ongeveer 30 liter diesel per trailer. Een bijkomend voordeel is dat de trailer stil is, het geluid dat de trailer produceert is ongeveer 57 dB(A). Hiermee voldoet de New Cool ruim aan de Piek-norm.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Emissieloos rijden wordt steeds belangrijker in de transportwereld. Er komen steeds strengere regels met betrekking tot de uitstoot van motorvoertuigen. De New Cool heeft geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof en voldoet daarmee ruim aan de strenger wordende eisen. Een bijkomend voordeel van de trailer is dat hij erg stil is, hierdoor kan de trailer veel meer uren in de stadsdistributie ingezet worden, de trailer past perfect binnen de ruimere venstertijden. De vervoerder mag met de trailer ‘s morgens eerder aanleveren en ’s avonds later. Dit leidt weer tot minder files wat een extra milieu besparing oplevert.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De New Cool is de eerste trailer in zijn soort. Er zijn steeds meer trailers die voldoen aan de Piek norm en dus stil zijn, maar de New Cool is de enige trailer die zowel stil als emissieloos is. Daarnaast is de combinatie van teruggewonnen remenergie en zonnepanelen uniek en niet eerder toegepast bij koeltrailers.

Meer informatie:

New Cool flyer

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO