Tvilight BV

Intelligent Lichtregelsysteem

Bedrijfsnaam Tvilight BV
KvK Nummer 54 083 303
Website www.tvilight.com
Beschrijving onderneming Tvilight is gespecialiseerd in intelligente straatverlichting door middel van geavanceerde sensortechnologie. Door onze geavanceerde oplossingen is Tvilight marktleider in het segment van intelligente lichtregelsystemen. Tvilight is een Nederlands bedrijf dat vestigingen heeft in Amsterdam, Groningen en Delft. Het Tvilight team combineert innovatieve visionairs met deskundige en ervaren ingenieurs en staat garant voor hoge kwaliteit. Wij zijn actief op diverse continenten, van Zuid-Korea tot Denemarken, van Nederland tot Canada. Doordat onze productiefaciliteit in Nederland gevestigd is zijn wij in staat om hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Hierdoor kunnen wij er op toezien dat onze producten voldoen aan de internationale standaarden en certificeringen, tevens stimuleren we hiermee de Nederlandse economie.
Naam innovatie Intelligent Lichtregelsysteem
Beschrijving innovatie Oplossingen SkyLite Een draadloze control unit die de basis voor alle Smart City toepassingen vormt. Het is een plug-en-play dimmodule die als draadloze node in- of extern in een armatuur geïntegreerd kan worden. Hierdoor wordt op afstand monitoring, beheer en aansturing van een verlichting infrastructuur mogelijk. Bovendien ondersteunt SkyLite automatisch draadloze communicatie met de CitySense, en is op afstand te controleren via CityManager wat resulteert in een slimme, zuinige, energie efficiënte en veilige omgeving. CitySense Een draadloze sensor, geschikt voor zowel bestaande als nieuwe straatverlichting. De CitySense is een controle unit dat door middel van sensoren straatverlichting aanstuurt. Wanneer er niemand in de buurt is dimmen de lampen naar het juiste niveau en wanneer er menselijke aanwezigheid wordt gedetecteerd zullen de lampen oplichten naar de vooraf ingestelde lichtsterkte. Dit resulteert in hoge besparingen op de energierekening en zal de levensduur van de lamp verlengen. Tijdens daluren zijn de lichten gedimd en wanneer er beweging wordt gedetecteerd gaan de lichten feller branden, met als resultaat veel minder energieverbruik. De lichtniveaus zijn door de beheerder zelf in te stellen. CityManager Een web-based beheersoftware die de mogelijkheid biedt het gehele lichtnetwerk of individuele lampen op afstand aan te sturen en te beheren. Lichtsterkte, dimprofielen en tijdsduur kunnen door de beheerder zelf worden bepaald. Tevens geeft de CityManager inzicht in het verbruik per lamp, energiebesparing per lamp en biedt asset management.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Energieverspilling De energie die nodig is om de 91 miljoen straatlantaarns in Europa te laten branden, zorgt voor een energierekening van meer dan 10 miljard euro en resulteert in meer dan 40 miljoen ton CO2-uitstoot (dit is gelijk aan van 20 miljoen auto’s) per jaar. Dit is een grote verspilling van energie, in het bijzonder bij het verlichten van de lege straten als er niemand in de buurt is. Nederland heeft een energie rekening van €101 miljoen per jaar en is met een CO2 uitstoot van 657.000 ton één van de grootste ‘vervuilers’ in Europa. We leggen het fundament voor een meer milieuvriendelijke leefomgeving door actief een duurzame planeet te creëren waar onze toekomstige generaties van kunnen genieten. Door middel van de oplossing van Tvilight wordt het mogelijk tot wel 80% te besparen op de energierekening, tot wel 50% op onderhoudskosten en een significante vermindering van de CO2 uitstoot (bron: CityManager). Lichtvervuiling Lichtvervuiling is zeer schadelijk voor onze gezondheid en veranderd het eco systeem. Ongeveer twee-derde van de wereldbevolking en 99% van de bevolking in Europa en Amerika (uitgezonderd Alaska en Hawaii) leeft in gebieden waar de nachthemel bovengemiddeld ‘vervuild’ is met licht. Het is bewezen dat overmatig blootgesteld worden aan lichtvervuiling kankerverwekkend is. Daarnaast is het zicht op de Melkweg bij een-vijfde van de wereldbevolking verdwenen, dat is meer dan twee-derde van de Amerikaanse bevolking en meer dan de helft van de Europese bevolking. Normaal gesproken zijn er ‘s nachts zo’n 2500 sterren met het blote oog zichtbaar, in de steden zijn dat er slechts enkele. Onze intelligente verlichting verminderd lichtvervuiling door ‘licht op maat’ – licht alleen daar waar het nodig is. Door op grote schaal het intelligente lichtregelsystemen van Tvilight toe te passen kan er een actieve bijdrage aan duurzaamheid worden gerealiseerd voor de planeet en onze toekomstige generaties.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Energieverspilling De energie die nodig is om de 91 miljoen straatlantaarns in Europa te laten branden, zorgt voor een energierekening van meer dan 10 miljard euro en resulteert in meer dan 40 miljoen ton CO2-uitstoot (dit is gelijk aan van 20 miljoen auto’s) per jaar. Dit is een grote verspilling van energie, in het bijzonder bij het verlichten van de lege straten als er niemand in de buurt is. Nederland heeft een energie rekening van €101 miljoen per jaar en is met een CO2 uitstoot van 657.000 ton één van de grootste ‘vervuilers’ in Europa. We leggen het fundament voor een meer milieuvriendelijke leefomgeving door actief een duurzame planeet te creëren waar onze toekomstige generaties van kunnen genieten. Door middel van de oplossing van Tvilight wordt het mogelijk tot wel 80% te besparen op de energierekening, tot wel 50% op onderhoudskosten en een significante vermindering van de CO2 uitstoot (bron: CityManager). Lichtvervuiling Lichtvervuiling is zeer schadelijk voor onze gezondheid en veranderd het eco systeem. Ongeveer twee-derde van de wereldbevolking en 99% van de bevolking in Europa en Amerika (uitgezonderd Alaska en Hawaii) leeft in gebieden waar de nachthemel bovengemiddeld ‘vervuild’ is met licht. Het is bewezen dat overmatig blootgesteld worden aan lichtvervuiling kankerverwekkend is. Daarnaast is het zicht op de Melkweg bij een-vijfde van de wereldbevolking verdwenen, dat is meer dan twee-derde van de Amerikaanse bevolking en meer dan de helft van de Europese bevolking. Normaal gesproken zijn er ‘s nachts zo’n 2500 sterren met het blote oog zichtbaar, in de steden zijn dat er slechts enkele. Onze intelligente verlichting verminderd lichtvervuiling door ‘licht op maat’ – licht alleen daar waar het nodig is. Door op grote schaal het intelligente lichtregelsystemen van Tvilight toe te passen kan er een actieve bijdrage aan duurzaamheid worden gerealiseerd voor de planeet en onze toekomstige generaties.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO