Tracks Inspector

Digital Evidence Dashboard

Bedrijfsnaam Tracks Inspector
KvK Nummer 61336343
Website www.tracksinspector.com
Beschrijving onderneming Tracks Inspector is gestart in 2014 en maakt software waarmee niet technische rechercheurs zelf digitaal bewijs kunnen onderzoeken.
Naam innovatie Digital Evidence Dashboard
Beschrijving innovatie Het Digitale Evidence Dashboard (DED) zorgt ervoor dat de kennis van Digitale Experts gedeeltelijk geautomatiseerd en geïntegreerd wordt in Tracks Inspector zodat rechercheurs zelfstandig eenvoudig digitaal bewijs kunnen doorzoeken. Belangrijk onderdeel van het DED zijn dashboards waarmee gebruikers interactief op een zeer intuïtieve maar wel doelmatige manier door bewijs kunnen zoeken en verbanden kunnen ontdekken.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Digitale sporen worden steeds belangrijker als bewijs in gewone misdaad, van fraude tot moord. De gemiddelde wachttijd voor het verwerken van digitaal bewijs varieert van weken tot meerdere maanden, afhankelijk van de beschikbaarheid van ervaren digitale experts. De digitale expertise labs zijn overbelast waardoor tactische rechercheurs soms maanden moeten wachten op onderzoeksresultaten. Dit veroorzaakt een aanzienlijke vertraging in de procesgang. Tracks Inspector stelt rechercheurs in staat om zelf het bewijs te onderzoeken maar biedt daarbij nog weinig structuur aan.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het DED is een originele innovatie en heeft in December 2014 een subsidie ontvangen vanuit het HSD Innovatiefonds van de Gemeente Den Haag.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO