Toto Carrying Systems B.V.

Vertepac

Bedrijfsnaam Toto Carrying Systems B.V.
KvK Nummer 53010728
Website www.vertepac.com
Beschrijving onderneming Toto Carrying Systems is een startende onderneming die innovatieve draagsystemen ontwikkelt voor zowel de professional als de consument. Zakelijk dient Toto Carrying Systems met name militaire-, reddings- en andersoortige diensten door het draagsysteem te verbinden aan rugzakken en werktuigen. Voor consumenten biedt Toto Carrying Systems een uitkomst voor het dragen van rugtassen in de segmenten sport en reizen.
Naam innovatie Vertepac
Beschrijving innovatie De Vertepac is het eerste door Toto Carrying Systems ontwikkelde (gepatenteerde) draagsysteem. De Vertepac is uniek op de markt door het bieden van volledige bewegingsvrijheid gecombineerd met het ontlasten van het bovenlijf (95%). Eerste innovatie: De werking van het draagsysteem imiteert biomechanisch het menselijk lichaam door gebruik te maken van een kunststof ruggengraat (Extendable Parallel Spine technologie). Net zoals bij een menselijke ruggengraat kan de Vertepac middels de kunststof ruggengraat een groot gewicht dragen zonder in te leveren op bewegingsvrijheid. Tweede innovatie: Het draagsysteem is exact van onderaf in te stellen op elke ruglengte (dit is ook uniek) en biedt hierdoor een optimale ergonomische werking. Bijkomend voordeel hiervan is dat er niet meer met verschillende lengtematen gewerkt hoeft te worden. Derde innovatie: De Vertepac is ontworpen als een modulair draagsysteem. Daardoor kan de gebruiker verschillende sport- en reistassen op dit ene draagsysteem aankoppelen (binnen 20 seconden).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Trend: Geruime tijd is er in het algemeen een grote behoefte aan vrijheid en meer beweging. Er is ook behoefte aan specifieke tassen afgestemd op de activiteit. Duurzaamheid verwerkt in producten is vanzelfsprekender aan het worden. Deze trends in combinatie met versnelde urbanisatie, vragen om nieuwe efficiëntere mobiliteitsconcepten. Probleem 1: Mensen nemen vrijwel overal bagage mee naartoe. Deze wordt vaak op de rug gedragen. Afhankelijk van het type rugtas is er óf een beperkte bewegingsvrijheid óf wordt de rug volledig belast. Dit gaat ten koste van draagplezier en de energie van de gebruiker. Probleem 2: Rugtassen veroorzaken transpiratie op de rug. De gebruiker levert daardoor in op comfort. Probleem 3: Elke huidige rugtas heeft een geïntegreerd draagframe wat extra materiaal en kosten teweeg brengt. Oplossing 1: De Vertepac biedt volledige bewegingsvrijheid en ontlast de rug door middel van de Extendable Parallel Spine. Oplossing 2: De Vertepac is dusdanig ontworpen dat er een minimaal contactoppervlak met de rug is. Hierdoor is er sterk verminderde transpiratie en een aanzienlijke comfortverbetering tot stand gebracht. Oplossing 3: De Vertepac is ontworpen als platform en biedt hiermee een duurzame oplossing. Het aanschaffen van een rugtas met een geïntegreerd draagframe is dus niet meer nodig. Het aantal draagframes kan hierdoor sterk gereduceerd worden wat materiaal- en kostenbesparing oplevert.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat geen ander draagsysteem/rugtas die een volledige bewegingsvrijheid biedt en waarbij de rug ontlast wordt. Tevens is de Vertepac het eerste modulaire platform voor rugtassen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO