Syneratio B.V.

Accelereren van (wetenschappelijk) onderzoek.

Bedrijfsnaam Syneratio B.V.
KvK Nummer 58917306
Website syneratio.com
Beschrijving onderneming "Syneratio is a global platform where researchers, students and companies can collaborate, support and access research! Everyone can connect to research in progress and achieve awesome innovations. This is what we call: Smart Global Collaboration" (bron: Syneratio.com, 2015).
Naam innovatie Accelereren van (wetenschappelijk) onderzoek.
Beschrijving innovatie Door een viertal ideologische elementen te combineren, versnellen wij onderzoek waardoor tijd, geld en frustratie kan worden bespaard. Deze vier "Open Strategiën" - Open Access Publishing, Open Innovation, Open Science, Open Data - zorgen samen voor sterke synergetische effecten door rationeel denkvermogen, waar wij onze bedrijfsnaam Syneratio aan te danken hebben. Door het bijeenbrengen van de Triple Helix, plus de studenten als belangrijk element in de waarde keten, wordt waarde gecreeërd voor elke doelgroep: Studenten, wetenschappers en het bedrijfsleven. Door 9 interactieve en innovatieve modules aan te bieden die nominaal het onderzoek versnellen, plus de interessante doelgroepen en vier Open Strategiën, is Syneratio de "Preferred Supplier of Knowledge", van veel entiteiten na amper een half jaar operationeel te zijn. De negen interactieve modules zijn: Global Research, Library, Surveys, Experiments, Jobs, Events, Student Tools en Business Brains. Belangrijk onderdeel van de innovatie: HET Business model van wetenschappelijk end-to-end proces is radicaal geïnnoveerd door de totaaloplossing aan te bieden, tegen een minimaal 20x lagere prijs dan elke afzonderlijke concurrent van de negen modules, e.g. voor het aanmaken van Surveys of een universitaire vacature.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In 2024 MOET 100% van de wetenschappelijke artikelen en informatie - welk publiek gefinancierd is - Open Access toegankelijk zijn (staatssecretaris Dekker, jan-2015). Hierdoor groeit deze wetenschappelijke markt nu jaarlijks met circa 184% per jaar. Syneratio zet de wereld van e.g. gevestigde, relatief vastgeroeste uitgevers flink op zijn kop! Die kunnen nu geen $3,000 dollar 'processing fee' meer aanrekenen voor elke onderzoeker van elke universiteit. Bovendien, ook niet meer voor elk van haar lezers minimaal $40 dollar per artikel om te lezen. Dit voorbeeld is nog maar 1 van de 9 aangeboden onderzoek-versnellende innovatieve tools, maar volgens Neelie Kroes een van de belangrijkste verbeteringen van perverse prikkels in de huidige wetenschappelijke markt, toen wij bij haar op uitnodiging waren te Brussel (2014).
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel USP: Global Research, het "inzichtelijk maken van lopend onderzoek op wereldwijde schaal, van zowel studenten, wetenschappers als bedrijven" is New To The World en daarmee onze USP. Doordat wij het volledige wetenschappelijk en onderzoeksgerelateerd spectrum hebben geanalyseerd, hebben wij bottlenecks weten te identificeren. Deze trachten wij te minimaliseren door onderzoeksprocessen sneller en simpeler te laten lopen. Dankzij het aanbod van dit relatief groot aantal tools en drie doelgroepen, is het mogelijk het algemene business model te innoveren. Bijvoorbeeld: Wetenschappelijke artikelen lezen voor $40 p/s voor 24 uur access is nu de status quo, maar dankzij Syneratio nu gelukkig verleden tijd! Users 'betalen' bijv. ook met het uploaden van data t.o.v. van geld alleen. Door de grote hoeveelheid aan data ( /- 80 miljoen artikelen), kan een account gratis worden aangeboden. Doordat wij surveys, experimenten etc. aanbieden met makkelijke opschalingsmogelijkheden, kan de kostprijs per aangeboden module worden geoptimaliseerd. Hierdoor zijn wij kwalitatief even hoogstaand als onze directe concurrenten voor (delen van) onze modules, tegen een twintigste deel van hun prijs. Deze disruptieve innovatie zorgt voor een aardige schok, door een relatief simpele business model innovatie en een geconsolideerde totaaloplossing voor onderzoekers wereldwijd. Tienduizenden gebruikers maken reeds gebruik van Syneratio, in meer dan 30 landen wereldwijd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO