Sungevity Netherlands

Instant iQuote en Remote Solar Design

Bedrijfsnaam Sungevity Netherlands
KvK Nummer 52977110
Website www.sungevity.nl/
Beschrijving onderneming Sungevity is een sociale onderneming die zich tot missie heeft gesteld om zoveel mogelijk daken blauw te laten schitteren met zonnepanelen. Deze missie noemen wij de Rooftop Revolution. Op de zonnepanelen markt is overvol met 1500 actieve spelers. Onze ervaring is dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wij maken het ingewikkelde en saaie proces van het orienteren, vergelijken en aanschaffen van zonnepanelen een leuke en makkelijke ervaring. Dit bereiken wij onder andere met diverse sociale innovaties, zoals het niet bij de klant langs te gaan, maar al onze processen telefonisch of via het internet te laten lopen. Pas bij de installatie komt de klant face-to-face met ons in aanraking. Niet alleen sociale innovaties spelen een belangrijke rol, ook technische innovaties. Zo kunnen zonnepanelen tot wel 30 jaar meegaan. Daarom vinden wij het belangrijk om een goede langdurige relatie met onze klanten aan te gaan. Met onze “Remote Solar Design” software berekenen wij voor 20 jaar tot op de kWh nauwkeurig hoeveel energie er opgewekt wordt. Wordt er uiteindelijk minder stroom opgewekt dan wij berekend hebben? Dan vergoeden wij dit verschil.
Naam innovatie Instant iQuote en Remote Solar Design
Beschrijving innovatie Onze kracht ligt in de combinatie van techniek en persoonlijk contact. Met onze gepatenteerde Remote Solar Design (RSD) software kunnen wij tot op de kWh nauwkeurig berekenen hoeveel energie er jaarlijks opgewekt gaat worden met het zonnesysteem van de klant. Om deze claim kracht bij te zetten, garanderen wij 20 jaar lang de opbrengst van een systeem. Wekt dit systeem minder op, dan betalen wij dit verschil uit. Deze zogenaamde “SunSure” garantie is uniek in Nederland. Tevens hebben wij dit systeem zo door ontwikkeld dat het ons in staat stelt om op grote schaal automatisch een ontwerp voor consumenten te kunnen genereren, dit noemen wij een Instant iQuote (IIQ). Daarmee kunnen duizenden mensen tegelijkertijd een persoonlijk zonnesysteem-ontwerp toegestuurd krijgen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de innovaties die wij doorgevoerd hebben, proberen wij de zonnepanelen markt transparanter te maken. Klanten weten wat zij aan ons hebben en dat wij in ieder geval 20 jaar lang voor ze klaar staan. Dankzij de IIQ kunnen wij op grote schaal klanten benaderen om over te stappen op zonnestroom. Deze innovatie maakt het mogelijk om in zeer korte tijd, veel mensen bewust te maken van het belang van duurzame zonnestroom. Door de innovaties die wij doorgevoerd hebben, proberen wij het beslisingsproces transparanter te maken. Klanten weten wat zij aan ons hebben en dat wij voor langere tijd voor ze klaar staan. Dankzij de IIQ kunnen wij op grote schaal klanten benaderen om over te stappen op zonnestroom. Deze innovatie maakt het mogelijk om in een zeer korte tijd, veel mensen bewust te maken van het belang van duurzame zonnestroom met een persoonlijk zonnestroom-aanbod. Deze innovaties zijn van belang om de klant te verzekeren dat wij voor ze klaar staan en om Nederland op weg te helpen naar een land dat geen fossiele brandstoffen meer verbruikt.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In de Nederlandse markt biedt nog geen enkele partij een 20 jarige opbrengstgarantie. Ook de IIQ is uniek en nog niet eerder toegepast.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO