Stichting Rent a Priest

Het verhuren van dominees en priesters voor mensen die niet (meer) bij een kerk zijn aangesloten maar wel behoefte hebben aan religieuze invulling bij bepaalde belangrijke gebeurtenissen in het leven, denk aan huwen, dopen, rouwen, begrafenis/crematie.

Bedrijfsnaam Stichting Rent a Priest
KvK Nummer 01115700
Website www.rentapriest.nl
Beschrijving onderneming Het beschikbaar stellen van "geestelijken voor religieuze doeleinden".
Naam innovatie Het verhuren van dominees en priesters voor mensen die niet (meer) bij een kerk zijn aangesloten maar wel behoefte hebben aan religieuze invulling bij bepaalde belangrijke gebeurtenissen in het leven, denk aan huwen, dopen, rouwen, begrafenis/crematie.
Beschrijving innovatie Door de ontkerkelijking (die nog steeds toeneemt) is er veel minder ruimte voor "vrije invulling" van bepaalde ceremonies. Mensen gaan minder naar de kerk hebben ook minder een band met het "strikte" geloof. Echter op sommige momenten in het leven wil men daar toch wel in ondersteund kunnen worden. Als je dan niet bij een kerk bent aangesloten wordt het lastig om gebruik te kunnen maken van dit soort diensten.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij vinden het dus van belang dat een ieder ongeacht zijn afkomst, geaardheid en religie gebruik moet kunnen maken van onze "religieuze diensten". Denk aan het inzegenen van een homo-huwelijk of het inzegegen van een huwelijk op een bijzondere locatie of het verzorgen van een uitvaartdienst voor "oma die vroeger wel iets met de kerk had"... Het vult een "gat" op in de samenleving die is ontstaan door veranderende structuren op religieuz gebied. We merken zelfs dat de behoefte groeit, er komt meer vraag naar onze dienstverlening.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nieuw en orgineel is het ten dele. In Amerika is een zelfde soort stichting opgericht in 1999. Wij zijn als stichting in 2006 (als enige) georganiseerd begonnen met een netwerk van aangesloten dominees en priesters. Uiteraard zijn er "solo" pastores die zich aanbieden om religeuze diensten te verlenen. Maar georganiseerd van vraag tot uitvoering zijn wij wel uniek.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO