Stabi Alert B.V.

Aardbevingmelder

Bedrijfsnaam Stabi Alert B.V.
KvK Nummer 01140837
Website www.stabialert.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkelen en vermarkten van hoogwaardige hoekmeting- en trillingmeting apparatuur
Naam innovatie BevingAlert
Beschrijving innovatie StabiAlert heeft een grid van sensoren uitgelegd in het gebied van het Groninger gasveld. De data van alle sensoren wordt live doorgegeven naar onze database. Op basis van de (big) data van alle sensoren in het grid wordt binnen 10-15 seconden een alert doorgeven aan onze klanten via sms en / of e-mail dat er sprake is van een aardbeving. De BevingAlert geeft onze klanten snel en adequaat inzicht en overzicht met betrekking tot de impact van een aardbeving aan het aardoppervlak.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor de BevingAlert was er geen betrouwbaar instrument dat zo snel informatie geeft over de mogelijke gevolgen van een aardbeving voor objecten op het aardoppervlak. Met de BevingAlert is dit er nu wel. Doordat onze sensoren niet alleen trilling (kans op schade) maat ook tilt (de schade zelf) meten is nu betere informatie over de mogelijke gevolgen direct na een aardbeving beschikbaar. De BevingAlert is van belang voor overheidsdiensten belast met veiligheid. Met onze melding ontvangen ze op de kortst mogelijke termijn een alert over een beving in hun regio zodat ze adequaat kunnen acteren. Asset managers van met name infrastructuur en industrie kunnen ook zeer snel inspelen op de mogelijke gevolgen van een beving. Ze kunnen waar nodig snel ingrijpen om schade te beperken of te voorkomen. De BevingAlert wordt ook ingezet voor 3e partijen die een trigger nodig hebben om data van hun eigen sensorsystemen op een bepaald tijdstip uit te lezen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De BevingAlert was er voorheen niet en is uniek. De trigger meet de (tijdelijke) vervorming van objecten aan het aardoppervlak op basis van tilt en trilling en geeft de informatie razendsnel door.. Dit is een waardevolle aanvulling op de klassieke Richterschaal; Deze is gericht op trilling in de diepere ondergrond. Ook de toevoeging van informatie aan het aardoppervlak op basis van tilt is een waardevolle aanvulling op de klassieke systemen die alleen trilling meten. Wij informeren onze klanten als er een beving in geweest, juist met betrekking tot daar waar schade kan optreden; het aardoppervlak.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO