Sparkholder

Sparkholder

Bedrijfsnaam Sparkholder
KvK Nummer 57555621
Website www.sparkholder.com
Beschrijving onderneming Sparkholder levert volledig geautomatiseerd (financiele) informatie over MKB bedrijven die up-to-date is. Dit betekent dat alle stakeholders van het bedrijf een beter inzicht krijgen. Dit betreft de ondernemer zelf, maar ook bijvoorbeeld de investeerder, de bank of de accountant/adviseur.
Naam innovatie Sparkholder
Beschrijving innovatie Sparkholder is een platform dat ondernemers verbindt met andere stakeholders van het bedrijf. Denk hierbij onder andere aan investeerders, banken, accountants en adviseurs. Ondernemers gebruiken het platform voor het vinden van geld van investeerders en financiers. Investeerders vinden nieuwe investeringskansen en kunnen hun huidige investeringsportfolio beheren en inzichtelijk krijgen. Adviseurs/accountants kunnen ondernemers beter van dienst zijn door up-to-date informatie. Sparkholder levert hiervoor up-to-date informatie, die het verkrijgt door aan te sluiten op andere services die de ondernemer gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boekhoudpakket, maar ook Google Analytics. Op deze manier ontstaat een beter inzicht in het bedrijf voor alle partijen. Sparkholder levert deze dienst ook aan crowdfundplatforms in Nederland, waardoor crowdfunder een verbeterd inzicht krijgen in de bedrijven waar zij geld in hebben gestoken.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Recent onderzoek van McKinsey heeft aangetoond dat er gen gebrek aan geld is bij investeerders en financiers, maar dat zij het MKB met name niet van dienst kunnen zijn door te weinig inzicht. Ze hebben te weinig inzicht in MKB bedrijven om financiering en/of investering te verstrekken en het proces om dit inzicht wel te verkrijgen is vaak te tijdrovend. Sparkholder biedt hiervoor de oplossing, omdat volledig geautomatiseerd informatie wordt verkregen die up-to-date is. De ondernemer blijft altijd in controle en kan op elk moment bepalen wie hij wil laten meekijken met zijn bedrijf. Het doel hiervan is om te zorgen dat de ondernemer meer op een lijn komt met zijn stakeholders en makkelijker aan geld kan komen. Nadat het bedrijf het geld ontvangen heeft, kan de financier of investeerder Sparkholder gebruiken om het bedrijf te monitoren.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Sparkholder is een innovatie die in de financiele wereld met open armen ontvangen wordt. De innovatiekracht is groot, dat getuigt ook uit de partijen die samenwerken met Sparkholder. Denk hierbij aan de grote Nederlandse banken, grote investeringsfondsen, maar ook crowdfunders. Sparkholder is het eerste bedrijf ter wereld dat up-to-date informatie levert aan een crowdfundingplatform, zodat de investeerders ook nadat zij hun geld verstrekt hebben inzicht kunnen krijgen in het bedrijf. O.a. het Financieel Dagblad heeft hierover geschreven. Alle informatie die we ontvangen, ongeacht van welk boekhoudpakket het afkomstig is, verwerken we tot een standaard format, zodat bedrijven vergelijkbaar zijn ongeacht hoe de data in de bron wordt bijgehouden. Tevens is Sparkholder in de top 5 geƫindigd bij de Acccenture Innovation Awards, waarbij met name de tijdsbesparing die het product oplevert voor ondernemers en financiers geprezen werd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO