Sofon

Sofon Resource Estimator

Bedrijfsnaam Sofon
KvK Nummer 17102506
Website www.sofon.com
Beschrijving onderneming Sofon Guided Solutions vereenvoudigt en verbetert offerte- ,verkoopprocessen en communicatie. Onze software is een standaard quote-to-order oplossing voor klant specifieke producten en diensten. Hiermee dragen we bij aan het verhogen van de verkoopproductiviteit, verbetering van scoringskansen en daarmee een hogere omzet, kostenbesparing en verkorting van de time-to-market.
Naam innovatie Sofon Resource Estimator
Beschrijving innovatie Een bedrijf werkt met resources in de vorm van mensen, middelen, tijd, maar bijvoorbeeld ook hotelovernachtingen om de uitwerking van een project mogelijk te maken. De Sofon Resource Estimator functioneert als een voorcalculator. Het geeft een beeld van welke middelen je wanneer nodig hebt binnen de tijd die de klant je geeft om een product te maken en/of een dienst te verlenen, hoe de uitgaven verlopen richting einddatum en op welke momenten er bijvoorbeeld prijswijzigingen plaatsvinden en dus invloed hebben op de offerte. De visualisaties, bijvoorbeeld staafdiagrammen of boxcharts, laten tevens de (financiële) haalbaarheid van het project zien. Met deze informatie kunnen er uitgebreide analyses van de projectplanning worden gedaan, mijlpalen gesteld en acties ondernomen. Uit de gegevens van de Resource Estimator kan er een klant specifieke offerte worden gegenereerd, onder andere uit de krachtige software van de Sofon Proposal Organiser. Maar dit zou ook kunnen uit SAP of andere ERP paketten.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Er zijn genoeg applicaties op de markt om projecten te plannen, maar de Sofon Resource Estimator gaat al aan de slag vóórdat het project van start gaat . Veel tools beginnen aan project planning als het project al is goedgekeurd. De tool wordt veelal in de aanbiedingsfase gebruikt om een project met een bepaald budget te plannen. Ook geeft het de mogelijkheid om een schatting van tijd en geld, voor het project wordt uitgevoerd, te maken en aan scenario planning te doen. De Sofon Resource Estimator is een glazen bol die vooruit kan bepalen wat de consequenties zijn van specifieke beslissingen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Zodra een potentiële klant de bevestiging heeft gegeven op een project heeft The Resource Estimator al alle middelen in tijd en attributen verzameld en in de projectplanning mee genomen. Scenario planning is dus mogelijk en geeft een helder beeld van toekomstige behoefte aan middelen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO