Root B.V.

Flatt: interactieve en intelligente gebouwinformatie

Bedrijfsnaam Root B.V.
KvK Nummer 60614021
Website www.root-bv.nl
Beschrijving onderneming Root richt zich op het toevoegen van waarde aan gebouwinformatie. Dit doen we enerzijds door het maken, coördineren en toetsen van intelligente gebouwmodellen. Anderzijds adviseren we onze klanten in het optimaal gebruiken van hun gebouwinformatie, van totaal bezit tot objectniveau. Ook zijn we continu bezig met innovatie om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn
Naam innovatie Flatt: interactieve en intelligente gebouwinformatie
Beschrijving innovatie Het uitgangspunt van flatt zijn intelligente, gevalideerde gebouwmodellen waar alle relevante gebouweigenschappen aan hangen (m2, ruimtes, gebruik, brandcompartimenten, etc.) Deze eigenschappen worden gecombineerd met sensorinformatie, omgevingsinformatie en andere databronnen (oa. agenda’s). Deze combinatie wordt weergegeven in doorzoekbare en interactieve plattegronden. Klanten kunnen zo real-time hun gebouw(en) uitvragen op hoeveelheden, brandveiligheid, werkplekgebruik, luchtkwaliteit, etc. Door sneller en beter patronen te herkennen, heeft de klant betere beslisinformatie, meer inzicht in gebouwgebruik en -efficiency en betere beheersing (en preventie) van calamiteiten.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het vernieuwt en ondersteunt bij de bouw en exploitatie van gebouwen: minder versnipperde informatie (kostenreductie), beter gebruik van informatie (efficiënter gebouw), hoger kwaliteit van informatie (minder afstemmingsfouten). Tevens biedt het als eerste vergelijkbare data tussen gebouwen (op bezitniveau en als benchmark). Feitelijk kunnen kosten gereduceeerd worden rond de 20% in zowel de bouw als in de exploitatie. Maar een belangrijker argument is dat het werken in/aan gebouwen leuker wordt en dat huisvesting geen kostenpost blijft, maar weer een productie- en kapitaalmiddel wordt.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaan op dit moment geen oplossingen die: 1) via een webinterface, op automatische wijze intelligente en interactieve plattegronden met gevalideerde gebouwinformatie kunnen maken; en/of 2) meerdere intelligente gebouwmodellen tegelijk (zoals bij vastgoedbezit) op meerdere facetten tegelijk kunnen bevragen; en/of 3) sensorinformatie en/of gebiedsinformatie kunnen koppelen aan intelligente gebouwmodellen. In essentie is dit de eerste concrete, grootschalige toepassing van IoT in de bouw, waarbij gebouwen kunnen praten met de eigenaren/gebruikers. Gebouwen geven nu proactief en intuïtief informatie in plaats van dat het adhoc uit Excelsheets en 2D-tekeningen gehaad moet worden.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO