Rendemint BV

PRP® Pre Returnable procurement

Bedrijfsnaam rendemint BV
KvK Nummer 24470637
Website www.rendemint.nl
Beschrijving onderneming circular procurement
Naam innovatie PRP® Pre Returnable procurement
Beschrijving innovatie Transitiemethode voor de daadwerkelijke overgang van de lineaire economie naar een circulaire economie. Methode = handson mindset change, circulair ontwerpen, circulair aanbesteden/inkopen circulaire borging en audits.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzakelijk transitie naar een circulaire economie wordt in concrete stappen mogelijk gemaakt, geheel verifieerbaar en onafhankelijk van eigendom/financieringsvorm, vrij van greenwashing. Waar alle andere systemen een stap doen richting een circulair systeem, maakt PRP de transitie daadwerkelijk waar. PRP® zorgt voor het behoud van de resources die onze planeet ons biedt. Zorgt voor significante CO2 reductie. Zorgt voor een zeer sterke bewustwording op het gebied van social fairness, wereldwijd en zorgt dat de lineaire mindset definitief wordt omgeturned naar circulair en maakt een start voor een gelijkwaardige en sociale toekomst voor komende generaties.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is origineel en nieuw geheel ontwikkelt door Rendemint BV, René de Klerk, en bij 2 pilots succesvol toegepast: hoofdkantoor Tennet te Arnhem (30.000 m2) en provinciehuis Friesland (20.000 m2) Op dit moment wordt PRP® toegepast bij Rabobank Nederland voor een pilot tbv vergadercentrum Zilver en heel bijzonder voor gemeente Wageningen die gekozen heeft om alle ambtenaren door ons te laten trainen in het PRP® gedachtengoed en die gekozen heeft om vanaf 2015 alle publieke inkopen van de gemeente PRP® aan te besteden. Een unieke situatie wereldwijd gezien. Er is inmiddels interesse getoond door RWS om de methode in te zetten voor de rijksinkopen.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO