ReSnap

"Minute made photo books" door deep learning algoritmes

Bedrijfsnaam ReSnap
KvK Nummer 58341641
Website www.resnap.com
Beschrijving onderneming ReSnap is een in 2013 opgerichte Nederlandse startup en is ontstaan vanuit de frustratie van de oprichters, over de moeite die het nu kost om een mooi fotoboek te maken. ReSnap implementeert en ontwikkelt wereldwijd vooraanstaande fotoherkennings- en kunstmatige intelligentie technologieën om de slimste fotoanalyse- en fotoselectietool te creëren. Daardoor maak je bij ReSnap binnen 1 minuut een fotoboek vanuit al jouw foto's. In 2014 was ReSnap één van de winnaars van de New Venture competitie, stonden ze op The Next Web Conference en werden ze gelabeld als ‘one of the most promising early stage start ups from all over the world’. In december 2014 heeft ReSnap een seed-investering gekregen van $450.000 en momenteel is ReSnap met 9 man.
Naam innovatie "Minute made photo books" door deep learning algoritmes
Beschrijving innovatie ReSnap heeft een systeem ontwikkeld dat binnen 1 minuut jouw beste foto's kan selecteren vanuit alle foto's die je hebt. ReSnap kan dit doordat er kunstmatige intelligentie is ingebouwd en er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste deep learning technieken. Hierdoor weet ReSnap precies wat er in een foto staat en kan het vervolgens voor een gebruiker kiezen welke foto's voor hem het meest relevant zijn. De laatste jaren zijn techreuzen zoals Google en Facebook steeds meer bezig met image recognition om te kijken wat er in foto's zit. ReSnap gaat hierbij een stap verder en ziet niet alleen wat er in de foto's zit, maar koppelt er ook een emotionele waarde aan. Bijvoorbeeld, Google kan herkennen dat er een kat op een foto staat. Wij kunnen dat ook, maar vervolgens weten wij dat jij van katten houdt en zullen die foto dus wel in jouw boek plaatsen. Een ander voorbeeld is een kroegfoto met een vriendengroep. Deze foto is wellicht wazig en onderbelicht en wordt er normaal uitgefilterd, maar wij weten dat jij die foto wil en dus komt die toch in jouw fotoboek. Doordat een neuraal netwerk is geimplementeerd, leren wij ook van alle boeken die worden gemaakt. Dus door elk boek dat wordt gemaakt, is ons systeem beter in staat om het perfecte fotoboek te voorspellen. Onze techniek is gepatenteerd (pending).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzaak en het belang blijkt uit de volgende punten: 1. Anderhalf jaar geleden is ReSnap gestart met een minimum viable product. Dit product kon alleen fotoboeken binnen 1 minuut maken vanuit social media. Wat we leerden is dat alle gebruikers onze oplossing wilden voor al hun foto's. Dat systeem zijn we in 2014 gaan ontwikkelen en de eerste beta versie daarvan is nu live. Dit is echt een testbeta om trainingsdata te verzamelen. Eind deze zomer gaat de eerste echte versie hiervan live. Dat systeem gebruikt de technieken zoals onder innovatie beschreven. 2. De eerste productcategorie waar we de techniek voor toepassen zijn fotoboeken. De fotoboekenmarkt is een miljardenmarkt in Europa en in de VS. Het grote probleem aan fotoboeken maken is dat het gemiddeld 3 dagen kost en wij kunnen dit terugbrengen tot minuten. 3. Er worden dagelijks 100 miljoen foto's geüpload naar het internet. Mensen zien door de bomen het bos niet meer als ze hun mooie momenten willen herbeleven tussen alle foto's die ze online hebben staan. Wij helpen ze daarbij door binnen een minuut hun mooiste momenten te achterhalen en weer te geven.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Onze techniek is zo innovatief dat we het hebben kunnen patenteren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO