RSW BV

SAT - Stack Assist Tool

Bedrijfsnaam RSW BV
KvK Nummer 09143553
Website www.mixedpalletizing.com
Beschrijving onderneming RSW is een internationale leverancier van innovatieve logistieke systemen en oplossingen die volledig aansluiten op de internationale veranderende markten en behoeftes. De innovatieve oplossingen van RSW hebben 1 gemeenschappelijk doel: logistiek zo efficiënt en flexibel maken waarbij de kosten laag blijven.
Naam innovatie SAT - Stack Assist Tool
Beschrijving innovatie Met de SAT (Stack Assist Tool) kan een pallet niet alleen stabieler en hoger maar ook efficiënter worden gestapeld. Dit resulteert in een vermindering van schade tijdens het transport en een betere geoptimaliseerd vrachtwagen naar de klant. De SAT oplossing bestaat uit een geavanceerd software programma dat gekoppeld is aan het WMS (warehouse management systeem in een distributiecentrum) en een laser die op de orderverzameltruck zit, de software berekend een optimale stapeling op basis van de route en specifieke wensen van de klant en de laser geeft exact aan waar en hoe een doos of pakket gestapeld dient te worden om een stabiele en geoptimaliseerde pallet te stapelen. De SAT bespaart aanzienlijke kosten doordat er minder retouren, beschadingen en minder tijd nodig is om het orderverzamelenproces te volbrengen. Tevens krijgt men hogere pallets waardoor er meer pallets in een vrachtwagen kunnen en er uiteindelijk minder vrachtwagens rondrijden wat weer een besparing in CO2 uitstoot oplevert.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Gemengd SKU orderpicking is tegenwoordig een uitdaging voor elke orderverzamelaar maar is een van de meest kritische taken in een distributie centrum. De SKU proliferatie stijgt en product afmetingen en verpakkingssoorten vermenigvuldigen wat met zich meebrengt dat de complexiteit van de huidige winkel pallet of rolcontainer aanzienlijk vergroot. Alles wordt steeds moeilijk te hanteren en de tijd dat een orderverzamelaar krijgt om zijn complexe taak uit te voeren wordt steeds korter. Koppel dit aan de stijgende vraag naar gemixte pallets, rekening houdend met klant specifieke eisen zoals winkel specifieke route, een groeiende waaier van configuraties gecombineerd met de wens voor steeds hogere pallets waarbij stabiliteit een uitdaging wordt en de gestegen arbeidskosten. Dan heb je opeens een echt probleem. Hoe kunnen distributiecentra en logistiek managers dit oplossen zonder veel te moeten investeren in meer arbeidskrachten of automatisering?
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In deze tijd van robotisering wordt er bijna niet gekeken naar optimalisatie van bestaande manuele processen zoals het orderverzamelen, dit gebeurt voornamelijk nog in de meeste magazijnen wereldwijd op dezelfde wijze als 10-20 jaar geleden. Door onze vooruitstrevende stapelsoftware te koppelen met reeds bestaande orderverzameltechnieken ontstaat er een nieuw, innovatief en betaalbaar concept wat op dit moment nergens anders te verkrijgen is. Naast de kostenbesparing voor een distributiecentrum heeft de SAT ook een groot voordeel voor de orderverzamelaar (mens) die minder tijd nodig heeft om zijn werk te voltooien, zijn werk beter en op een ergonomische wijze kan uitvoeren en tegelijkertijd bijdraagt aan een schoner milieu. Daarbij is de ROI erg gunstig en begint het voordeel voor een klant al bij de 1e inzet.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO