RAVAS

RPW-EL DOUBLE SCALE: DUBBEL ZO SNEL, ZONDER PICKFOUTEN

Bedrijfsnaam RAVAS
KvK Nummer 11065566
Website www.ravas.nl
Beschrijving onderneming RAVAS produceert en distribueert weegsystemen geïntegreerd in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Deze mobiele weegsystemen helpen bedrijven directe kostenbesparingen te realiseren, hun interne logistiek efficiënter te maken, de kwaliteit van hun producten en diensten te verhogen, en daardoor de tevredenheid bij hun klanten te vergroten.
Naam innovatie RPW-EL DOUBLE SCALE: DUBBEL ZO SNEL, ZONDER PICKFOUTEN
Beschrijving innovatie Twee verschillende orders verzamelen op één truck, zonder pickfouten. Geen probleem met de RAVAS double scale. Een orderpicker met extra lange vorken voor twee pallets én twee weegsystemen zodat elke pallet apart wordt gewogen en pickfouten worden uitgesloten. De RPW-EL double scale is een orderpicker met extra lange vorken, geschikt voor twee pallets. Op deze manier pick je twee orders tegelijk. Om fouten te voorkomen heeft de double scale twee weegsystemen: iedere pallet wordt apart gewogen. Zo weet je of het totaalgewicht van de orderregel klopt, maar ook dat het artikel aan de juiste pallet is toegevoegd. De twee indicatoren sturen hun weeginformatie separaat naar een WMS. Het WMS vergelijkt on-line het actuele gewicht van de orderregel op de pallet met het theoretische gewicht van de artikelen. Komt dit niet overeen, dan wordt de operator gevraagd de geconstateerde fout te herstellen. Zo worden fouten gecorrigeerd waar dat het minst kost: op de picklocatie. De double scale orderpicker is tot op 100 gram nauwkeurig, dankzij de gepatenteerde FlexBolts die de lengte- en torsiekrachten op de vorken opvangen. Deze techniek zorgt ervoor dat een last op de vorken optimaal op de krachtopnemers wordt overgedragen en dus heel nauwkeurig gemeten kan worden.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Bij orderverzamelen komt presteren neer op snelheid en nauwkeurigheid. Wegen op orderverzameltrucks helpt pickfouten te voorkomen. Wordt een fout geconstateerd, dan kan hij direct gecorrigeerd worden, op de plek waar dat het minst kost: op de picklocatie. Dat leidt tot aanzienlijke kostenreducties. Fouten betekenen reclamaties, retourzendingen, credit nota’s, eindcontroles. En dus hoge, deels verborgen kosten. Om fouten te elimineren, rusten steeds meer retailers en 3PL’s hun orderverzameltrucks uit met een ingebouwd weegsysteem. Het WMS vraagt na elke orderregel het weegsysteem om de gewichtstoename en vergelijkt dit met het theoretisch gewicht van de SKU’s in de orderregel. Wordt een fout geconstateerd, dan wordt hij direct gecorrigeerd, op de plek waar dat het minst kost: op de picklocatie. Worden twee orders tegelijk gepickt, dan constateert het weegsysteem zelfs of de artikelen op de juiste pallet gelegd worden. Fouten corrigeren op de picklocatie maakt eindcontroles overbodig, reduceert kosten en verhoogt klanttevredenheid.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een weegsysteem in de vorken van een electropallettruck is een bekende oplossing van RAVAS. Echter, twee weegsystemen, onafhankelijk van elkaar opererend en online communicerend een WMS-systeem, is een ongeëvenaarde technologie. RAVAS is erin geslaagd orderpickers uit te rusten met twee, of zelfs drie, onafhankelijke weegsystemen in de vorken van de truck. Deze ontwikkeling beantwoord de marktvraag om met 1 orderpicker meerdere, eventueel afzonderlijke, orders te picken en zo de route van de operator door het magazijn zo efficiënt mogelijk te laten zijn en de kwaliteit van het picken enorm te verhogen door op de picklocatie een kwaliteits- en kwantiteitscontrole uit te voeren. Lage kosten per pick gecombineerd met optimale nauwkeurigheid.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO