QConcepts Design

SkyWindTurbine

Bedrijfsnaam QConcepts Design
KvK Nummer 58297952
Website www.qcde.eu
Beschrijving onderneming Productontwikkeling op basis van composieten en stromingsanalyses
Naam innovatie SkyWindTurbine
Beschrijving innovatie De SkyWindTurbine oogst op 100 meter hoogte energie uit wind. Deze elektrische energie wordt langs een kabel omlaag geleidt. De zwevende body wordt door liftkracht uit wind in de lucht gehouden en wekt tevens zijn eigen snelheid op waarmee het rendement vergroot wordt. Aanleiding voor de ontwikkeling was de doelstelling is om met een kleine turbine een groot vermogen uit wind te genereren. Meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=RUvYYh5XI9I .... https://www.youtube.com/watch?v=9MScaOulzqw
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het economisch rendabel oogsten van energie uit wind in in-landse gebieden met lage windsnelheden blijkt een uitdaging te zijn. Daarnaast nemen traditionele windmolens in afmetingen toe, waarbij de toename in rendement niet evenredig stijgt. Dit leidt tot de conclusie dat de grens van de huidige technologie bereikt is. De SkyWindTurbine combineert de hogere windsnelheden op 100 meter hoogte met de inzet van een turbine van kleine afmetingen. Het lage gewicht en permanente bevestiging met de grond maken inzet vergunningstrajecten relatief eenvoudig. Opstijgen, landen en vlucht vinden autonoom en geautomatiseerd plaats. Doel hiermee is om tegen een lagere KW-investering windenergie te oogsten en dit interessant te maken voor gebieden met lage windsnelheden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn verschillende "Airborne wind systemen" in ontwikkeling bij verschillende partijen. De SkyWindTurbine is opgebouwd uit natuurlijke vlasvezels die door de unieke enigszins flexibel eigenschappen van het materiaal van technische toegevoegde waarde zijn. Met deze 'body' heeft de turbine een hogere effectiviteit dan bijvoorbeeld kites. De opwekking van snelheid in combinatie met autonome flight controls is een unieke combinatie.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO