Q-Mobility

Q-Move aanschuif/sta-op eetkamerstoel

Aanschuifstoel met wielen

Bedrijfsnaam Q-Mobility
KvK Nummer 11058230
Website www.q-mobility.nl
Beschrijving onderneming het ontwikkelen, produceren en verkopen van hulpmiddelen ter bevordering van de mobiliteit van zorgvragers en ter vermindering van de fysieke belasting van zorgverleners
Naam innovatie Q-Move aanschuif/sta-op eetkamerstoel
Beschrijving innovatie Een verrijdbare aanschuif/sta-op eetkamerstoel: - met een automatische wielblokkering - waarmee de gebruiker zich zelfstandig kan verplaatsen aan tafel De Q-Move aanschuif/sta-op stoel is een verrijdbare sta-op stoel met een automatische wielblokkering. De stoel is bedoeld voor mensen die moeite hebben met opstaan uit hun stoel en met het aanschuiven aan tafel ter bevordering van hun zelfstandigheid en mobiliteit.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door inzet van de aanschuif/sta-op stoel wordt de zelfredzaamheid en de mobiliteit bevorderd van mensen met een functionele beperking. Dit hulpmiddel draagt niet alleen bij aan kwaliteit van leven van de gebruiker, maar werkt ook kostenbesparend doordat deze mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en er geen onnodige extra aanslag wordt gepleegd op mantelzorgers en professionele zorgverleners. Je ziet vaak dat deze mensen wel een sta-op fauteuil hebben. Omdat ze geen sta-op stoel hebben om aan tafel te zitten, eten en lezen ze ook vaak in deze fauteuil. Hierdoor worden ze minder actief. Het is juist belangrijk om deze mensen zoveel mogelijk te stimuleren zelf actief te zijn, want actievere cliënten blijven langer actief en zorgen voor minder fysieke belasting van de zorgverlener. Met de aanschuif/sta-op stoel wordt een actieve zit gecreëerd en kan de gebruiker aan tafel eten en lezen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is geen stoel met automatische wielblokkering waarmee je van/aan tafel kunt aan/wegschuiven en/of met sta-op functie. Door de veranderingen in de zorg moeten ook mensen die minder mobiel zijn langer thuis blijven wonen. Hierdoor ontstaat er behoefte aan de aanschuif/sta-op eetkamerstoel, waardoor ze aan tafel kunnen zitten en eten.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO