Piet Schreuder BV

Piets aanrijdbeschermers; Schoonheid door eenvoud!

Bedrijfsnaam Piet Schreuder BV
KvK Nummer 60722517
Website in aanbouw
Beschrijving onderneming Piet Schreuder BV is in mei 2014 opgericht. Het productidee is ontstaan doordat Piet Schreuder, zelf indertijd werkzaam in een vrieshuis, veel beschadigde stellingen zag. De Technische Dienst wist te vertellen dat bestaande aanrijdbeschermingen vaak onvoldoende bescherming boden en/of te duur zijn. Piet besloot zelf een product te ontwikkelen. Verrassend genoeg bleek zijn oplossing nog steeds goedkoper dan soortgelijke concurrerende systemen. Piet heeft het product in de afgelopen jaren zelfstandig bij enkele magazijnen geïnstalleerd, de reacties zijn uitermate positief. Vanwege dit succes zijn we hem met een aantal mensen aan het helpen dit verder uit bouwen. Zo is er een tweetal BV’s opgericht (holdingstructuur), een patentanalyse gedaan (i.s.m. KvK), een bedrijfslogo, bedrijfspresentatie en flyer ontwikkeld, template voor offertes en facturen gecreëerd en een salesstrategie ontwikkeld en uitgevoerd.
Naam innovatie Piets aanrijdbeschermers; Schoonheid door eenvoud!
Beschrijving innovatie Piet Schreuders aanrijdbeveiliging bestaat uit een innovatieve combinatie van staanderbescherming, schokabsorptie én inrijdbegeleiding. Hierdoor is er minder schade aan stellingen, pallets en goederen, kunnen heftrucks sneller in- en uitrijden en ontstaat een veilige en aantrekkelijke werkomgeving.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het interessante van Piet Schreuders propositie is de combinatie van oplossen van een probleem en voorzien in een (vaak latente) behoefte. NOODZAAK Kostenefficiëntie wordt steeds belangrijker, ook bij magazijnbeheerders. Magazijnengangen worden krapper, heftrucks rijden harder en worden soms zelfs bestuurd door onervaren chauffeurs. De magazijnstellingen nemen toe in hoogte en worden zwaarder belast terwijl ze – vanwege materiaal besparing – steeds dunner en lichter worden uitgevoerd. Deze magazijnstellingen worden vooral berekend op verticale belasting, maar minder op horizontale krachten. Zodra een heftruck een knik of deuk in een stellingstaander rijdt, neemt de verticale draagkracht van de stelling snel af (tot wel -60%). Wanneer deze (magazijn)stellingen beschadigd zijn of niet in goede staat verkeren, bestaat er kans op ongevallen, lichamelijk letsel en materiële schade. BELANG Hoewel de leverancier van magazijnstellingen niet verplicht is aanrijdbeschermers standaard mee te leveren, schrijft de Arbowet ondernemingen wel voor de stellingen zo veilig mogelijk te maken voor het personeel. Op welke manier hij dat doet, is zijn/haar verantwoordelijkheid. Hiermee zit er dus een gat in de markt. Relevante behoeftes waar Piet Schreuders aanrijdbescherming in voorziet: - Efficiënter(/sneller) in-
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het innovatieve karakter van Piet Schreuders aanrijdbeschermingen zit hem in de drie categorieën bescherming in combinatie met eenvoud. Piet heeft aanrijdbescherming, inrijdbegeleiding én schokabsorptie op een uiterst eenvoudige manier samen weten te voegen tot een robuuste en kostenefficiënte oplossing. Bestaande oplossingen hebben maar maximaal twee, of soms zelfs slechts één, van die categorieën beschermingen toegepast. Om dit mogelijk te maken is de ronde neus van de aanrijdbescherming met twee bouten vastgemaakt in de (betonnen) vloer. Deze neus kan hierdoor de schok van een eventuele aanrijding absorberen, voordat krachten worden doorgegeven aan de stellingstaander. Deze solide ronde neus zorgt ervoor dat de heftruck met pallet goed begeleid wordt als deze wordt ingereden, waarna de neus naadloos overgaat naar de inrijdbegeleiding. De heftruck kan hierdoor sneller de stelling in- en uitrijden. Door boven de neus een U-beschermer aan de stellingstaander te bevestigen, is de stellingstaander volledig vrij van eventuele aanrijdingen en schade. Een professionele patentanalyse heeft uitgewezen dat het ontwerp van Piet Schreuder nieuw lijkt te zijn (waarmee het ook geen bestaande octrooien schendt!). Het is echter opgebouwd uit een aantal componenten die in andere vindingen wel aanwezig zijn, waarmee de patentdeskundige tot conclusie kwam dat een octrooirechter mogelijk toch negatief zou kunnen oordelen. Vanwege de benodigde investeringen voor zo een octrooi, in combinatie met het gebrek aan inkomsten tijdens marktintroductie en de doorlooptijd van de aanvraag, is besloten dit traject niet in te gaan.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO