Optiom

Face2Face

Beeldscherm

Bedrijfsnaam Optiom
KvK Nummer 60153288
Website www.optiom.nl
Beschrijving onderneming Optiom voorziet organisaties van beeldcommunicatie toepassingen in primaire bedrijfsprocessen, met als voorbeeld virtuele klaslokalen en virtuele/video klantcontacten. Daarnaast levert Optiom oplossingen voor beeldvergaderen waarmee nationale en internationale vestigingen worden ontsloten, dit doen wij voor o.a. Berenschot, Generali en Witteveen Bos.
Naam innovatie Face2Face
Beschrijving innovatie Optiom voegt haar waarde toe met het Face2Face systeem waarmee we de videotechnologie van Vidyo gebruiken als motor en een eigen afspraakmodule hebben ontwikkeld om zeer eenvoudig videoafspraken te plannen. Dit zorgt ervoor dat er geen lastige inlogprocedures nodig zijn en dat patienten, clienten, burgers en klanten op een laagdrempelige manier en vanaf ieder apparaat kunnen videobellen naar de betreffende organisatie of overheid. De look en feel is totaal aan te passen waardoor iedere organisatie een eigen virtuele contactkamers krijgt. Dit geeft extra vertrouwen voor gebruikers omdat er geen logo's of branding van "derden" worden getoond (zoals Optiom, of andere fabrikanten)
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Digitalisering heeft de kwaliteit van communiceren verarmd maar tegelijkertijd de intensiteit vergroot. Kantoren en loketten sluiten, processen worden achter callcenters geplaatst, ondersteuning wordt eenvoudig afgedaan met een stroom aan e-mails of onpersoonlijk via een chat. Optiom is specialist in het verrijken van de communicatie door het visuele aspect terug te brengen in het communicatie proces. Van virtuele gemeente-loket tot virtuele klaslokalen en virtuele klantspreekkamers, alles is mogelijk. Het doel is om videocommunicatie een begrip te laten worden net als mobielbellen, internetten en e-mailen. 20 jaar geleden had niemand gedacht dat deze technieken door het brede publiek zou worden gedragen, het tegendeel is bewezen. Met succesvolle business cases heeft Optiom met Face2Face de mogelijkheid om ook videocommunicatie in dit rijtje te plaatsen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Videobellen is sinds Polycom in de jaren 80 en Skype in begin van 2000 niet geheel nieuw. De toepassing zelf is vaak erg complex om te gebruiken, biedt geen stabiele en beveiligde verbindingen en werkt vaak niet over ieder netwerk, vooral niet van consumenten. Het concept Face2Face is daarintegen wel origineel, het combineren van een afspraakmodule met de krachtige videocommunicatie technogolie van Vidyo biedt het een perfecte mogelijkheid om bedrijven, overheden en semi-overheden in contact te brengen met haar burgers, klanten, patienten en clienten op een zeer eenvoudige wijze, en door gepatenteerde videocommunicatie technologie welke stabiele en beveiligde verbindingen faciliteert.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO