Omniradar

One-Chip-Radar

Bedrijfsnaam Omniradar
KvK Nummer 30274697
Website www.omniradar.com
Beschrijving onderneming Omniradar maakt een radar systeem op een chip. Een sensor - electronische component van 7 x 7 mm, toe te passen in vele industriele, consumenten en automotive applicaties. We zijn in 2011 opgericht en hebben de afgelopen jaren onze chip ontwikkeld en verbeterd. In 2014 is er 2,6 M euro in Omniradar geinvesteerd.
Naam innovatie One-Chip-Radar
Beschrijving innovatie Omniradar ontwikkelt IC's (geintegreerde circuits) waarbij een volledig radar zend- en ontvangst systeem op een stukje halfgeleider materiaal van een paar vierkante millimeter wordt gezet. Dit maakt de radar sensor toepasbaar voor vele nieuwe en bestaande applicaties. Voor die applicaties (presence sensing van mensen, park-distance control auto"s, industriele afstand en hoogte metingen) zijn nu andere technische mogelijkheden, maar die hebben vaak beperkingen die radar systemen niet hebben. Onze radar sensor is zover geintegreerd dat de toepasbaarheid in vele van deze applicaties opeens mogelijk wordt. Op 60 GHz (Wifi is 2,4 GHz, onze IC's zitten op een veel hogere frequentie) is het ons gelukt om de zend en ontvangst antennas op de chip te zetten, hetgeen de hoge integratie mogelijk maakte.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Met onze geintegreerde radar sensor kunnen, naast bestaande applicaties beter invullen, ook nieuwe openen. Bijv gesture- sensing.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn de eerste die zo'n complex radar systeem, inclusief antennas, op een chip heeft gezet en commercieel kan leveren. Omniradar heeft dit gepantenteerd.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO