Noldus Information Technology bv

Viso™

Bedrijfsnaam Noldus Information Technology bv
KvK Nummer KVK09094422 Datum van inschrijving 12-02-1997
Website www.noldus.com
Beschrijving onderneming Noldus Information Technology is al meer dan 25 jaar een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve meet- en analysesystemen voor gedragsonderzoek. Als specialist op het terrein van observatie, beeldverwerking, multimedia en signaalanalyse levert Noldus wereldwijd geavanceerde software, video- en meetapparatuur. Noldus is tevens optimaal ingericht om complete labs te installeren. Klanten van Noldus verrichten baanbrekend onderzoek in de biologie, neurowetenschappen, psychologie, farmacologie, ergonomie en human factors. Meer dan 7000 bedrijven, universiteiten en overheidsinstellingen in 85 landen gebruiken Noldus producten in onderzoek en onderwijs. Noldus heeft haar hoofdkantoor in Wageningen, nevenvestigingen in diverse Europese landen, China en de Verenigde Staten en telt ca. 125 medewerkers.
Naam innovatie Viso™
Beschrijving innovatie Viso is een gebruikersvriendelijke software suite. Dit pakket is een totaal oplossing, passend gemaakt op uw situatie. Het maakt synchrone video, audio en beeldscherm opnames in een ontelbare hoeveelheid kamers mogelijk. Tevens is het met Viso mogelijk om tijdens of na een opname commentaar of markers toe te voegen. De software zorgt er verder voor dat de gebruiker eenvoudig materiaal terug kan vinden doordat bestanden op een slimme manier opgeslagen worden. Door te werken met gebruikersrechten, kunnen bijvoorbeeld meerdere docenten tegelijkertijd met het systeem werken. www.noldus.com/viso
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Video feedback in educatie krijgt een steeds prominentere positie. Ook worden video’s veel gebruikt in management of sales trainingen bij grote bedrijven – ‘seeing is believing’. Echter, niet alle audiovisuele systemen zijn even makkelijk te bedienen. Video’s zijn soms onscherp opgenomen waardoor de training niet het gewenste effect behaalt. Synchroon en in hoge kwaliteit opnemen en afspelen van video en geluid is van groot belang, omdat trainers en docenten op deze manier een scenario direct vanuit verschillende hoeken kunnen terugkijken met studenten of professionals. Het belang van een gebruikersvriendelijke oplossing is, dat de docenten en trainers bezig kunnen zijn met wat echt het verschil maakt: de simulatie of de training aan studenten en professionals. Met Viso is Noldus Information Technology er in geslaagd om een complexe video opname opstelling eenvoudig te maken voor bediening en gebruik. De video’s en het bijbehorende geluid zijn makkelijk terug te halen en kunnen direct gebruikt worden voor feedback sessies waarbij de docenten ook gemaakte aantekeningen kunnen laten zien in de software.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Origineel aan Viso is dat het systeem de workflow van de professional volledig ondersteund. Het innovatieve van Viso is het synchroon opnemen van vier camera’s (in een kamer) in een ongelimiteerde veelvoud. Oftewel, dit systeem kan een ontelbare hoeveelheid kamers aansluiten op één netwerk. Denk daarbij aan een grote instelling met tientallen kamers die gebruikt worden voor training en educatie. Werkend met IP camera’s geeft dit een enorme vrijheid binnen een beveiligd netwerk. De eenvoud van het systeem waarbij uitgegaan is van de workflow van de eindgebruiker is een prachtig voorbeeld van user-centered design. Het Viso systeem heeft Noldus verder uitgebreid met een eenvoudige mogelijkheid om belangrijke punten in de opname te markeren. Deze belangrijke momenten zijn later eenvoudig terug te tonen aan bijvoorbeeld een groep studenten of mede-docenten. De wetenschapper, die een diepte studie wil doen met behulp van de video en geluidsopnames, kan daarna gemakkelijk de opnames met commentaar naar de wetenschappelijke software The Observer XT brengen en een diepte analyse uitvoeren.

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO